Skip to content
Cocktaluri

Shaker

 Shaker sau vas agitator cocktailuri

Shaker-ele sunt cele mai de bază instrumente pentru un bun barman. Este piesa ideală pentru a putea face cocktailuri agitate. Băuturile de diferite densități sunt emulsionate în agitator și le putem găsi în diferite dimensiuni, fie pentru o capacitate de jumătate de litru, fie de un litru. În mod ideal, acestea ar trebui să fie din oțel inoxidabil.

Pentru un barman bun, este ideal să aibă două shakere: unul pentru cocktailuri cu fructe și celălalt pentru cocktailuri cremoase.

Shakerul, numit și „Agitator” este instrumentul prin excelență la prepararea cocktail-urilor deoarece majoritatea rețetelor necesită utilizarea acestuia.

Este un recipient special conceput pentru a amesteca băuturi de diferite densități și care necesită răcire cu gheață. În el puteți amesteca cu ușurință toate tipurile de băuturi împreună cu gheața necesară.

Cu siguranță l-ați văzut în baruri sau minibaruri deoarece nu poate lipsi din acestea.

Ele variază ca mărime și prezentare. Au o capacitate de reținere a lichidelor cuprinsă între 500 și 900 ml, deși cele mai comune sunt cele de 500 ml.

Sunt realizate din diverse materiale: aluminiu, argint, sticla, otel inoxidabil etc.

Cele mai recomandate sunt cele din inox intrucat nu transmit arome la amestec, risc pe care il rulam cu shakerele din aluminiu si sunt mult mai rezistente si chiar mai igienice decat restul prezentarilor lor.

Titluri Principale

  Piese din care este format un Shaker

  • Paharul sau recipientul ca atare, unde vom depune ingredientele de amestecat
  • O strecurătoare încorporată: Esențială la prepararea cocktail-urilor fără alcool, deoarece printre ingredientele principale ale acestora se numără fructele ale căror semințe pot interfera cu prezentarea băuturii. Aici este utilă strecurătoarea deoarece separă semințele de băutură la servire.
  • Un capac: care va împiedica scurgerea lichidului atunci când amestecăm.
  • Unele versiuni nu au sita incorporata. In aceste cazuri trebuie sa folosim o sita separata pentru a indeparta semintele sau resturile solide care nu ar trebui sa faca parte din cocktail.

  Cum se folosește agitatorul Shaker-ul?

  Urmând instrucțiunile rețetei, adăugați ingredientele pentru cocktail în paharul shaker. Odată ce toate ingredientele au fost incluse, puneți capacul și treceți la agitat puternic înainte și înapoi între 5 și 20 de secunde într-un mod riguros pentru a amesteca totul și a obține o nouă băutură, care va fi cocktailul nostru.

  Imediat ce terminăm de amestecat trebuie să servim băutura în paharul sau vasul prevăzut pentru aceasta. Așa că trebuie să încercăm să-l avem gata și la îndemână pentru a servi.

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner