Skip to content
Cocktaluri

Limonadă de Lychee

cum se mananca litchi
fructe litchi

Cine nu-și dorește o limonadă bună de casă, rece și proaspăt făcută, pentru a învinge căldura verii?

Ei bine, pe site-ul nostru de cocktailuri azi aducem ceva special pentru tine, din moment ce nu este limonada tipică, ci una făcută cu litchi, acel fruct curios de origine chineză care a devenit atât de popular în ultimii ani.

Citește mai departe și descoperă cum să faci limonadă, nu orice limonadă, ci celebra limonadă cu lychee, o băutură extrem de răcoritoare, cu o aromă exotică inconfundabilă.

Titluri Principale

  Ingrediente pentru a face limonada cu litchi

  2 lămâi
  8 bucăți de litchi (Lychee)
  1 lingura de zahar
  2 pahare cu apa

  Cum se prepară limonadă cu Lychee:

  • În ceea ce privește prepararea oricărei limonade, primul lucru pe care îl vom face este să stoarcem lămâile. Încercați să profitați bine de ele și să obțineți cât mai mult suc posibil, aruncând semințele care v-au strecurat.
  fructe litchi pret
  • Pentru aceasta limonada puteți folosi lime sau lamai, amintiti-va ca in multe tari din America Latina este mai frecvent sa obtineti lime, care sunt cunoscute sub numele de lamai.
  • Se amestecă sucul pur de lămâie cu zahărul, se amestecă și se rezervă acest preparat. Dacă preferați să nu folosiți zahăr, puteți îndulci această limonada de casă cu puțină miere, zahăr brun sau îndulcitor.
  • Acum este rândul protagonistului rețetei noastre, litchiul. Spălați și curățați litchiul, îndepărtând pulpa din interior. Veți vedea cum este o pulpă albă foarte diferită de pielea sa, care este de obicei roșie.
  • Lichiul este un fruct bogat în potasiu, vitamina C și sărac în sodiu, ceea ce îl face un aliment perfect de inclus în dieta persoanelor cu hipertensiune arterială. Este, de asemenea, un calmant natural eficient al durerii.

  Truc: Pentru a face limonadă de lychee poți folosi fructe naturale sau conservate

  • Apoi, puneți litchiurile împreună cu apa în blender. Se macină la putere maximă asigurându-vă că nu există bucăți mari de fructe. Apoi treceți acest suc printr-o strecurătoare, storcând cât mai mult sucul de fructe sau bagasa rămasă.

  Ideea este să obțineți o limonadă omogenă, care să nu conțină bucăți de fructe.

  Amestecă cele două preparate, sucul de litchi cu sucul de lămâie și zahăr și amestecă totul din nou. În acest moment este bine să gustați din limonada pentru a vă asigura că are dulceața corectă.

  litchi cultivare

  În cele din urmă, faceți câteva pahare cu multă gheață și turnați limonada de litchi pentru a vă răcori o zi fierbinte de vară. Vei fi surprins cum amestecul cu litchiul face ca limonada sa aiba o dulceata diferita si sa fie mult mai racoritoare decat de obicei.

  Dacă ți-a plăcut rețetă de Limonadă cu Lychee, îți sugerăm să intri în categoria noastră de Sucuri naturale pentru a descoperi cat mai multe rețete.

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner