Skip to content
Cocktaluri

Cum se face un Cocktail Kir Royal reteta

Cocktail Kir Royal reteta

Kir Royal de origine franceză este un cocktail tradițional spumant conturat cu atenție cu șampanie la temperatură scăzută și lichior de coacăze. Cel mai cunoscut lichior de fructe pentru prepararea acestei băuturi este cremă de cassis sau lichior de coacăze negre.

Este un cocktail ușor de preparat, deși este esențial să implementați un șampanie sau o cavă excelentă.

Această băutură stimulantă este o inovație făcută din cocktail-ul Kir, realizat din cremă de cassis și vin alb sec de visiniu. Vinul alb a fost înlocuit cu șampanie, pentru a-i conferi o aromă mai fructată și mai buloasă.

Acest cocktail este, de asemenea, seducător cu lichioruri artizanale, preparate cu fructe precum zmeură, căpșuni și mure.

Kir Royal ar putea fi clasificat ca stimulant și delicios, citricele sale moi și dulceața din gură îl fac dinamic și fascinant. Având lichiorul său de coacăze sau cassisul său cremos, vă invită să-l gustați cu nerăbdare, în timp ce esența sa strălucitoare explodează cu căldură pe palatul dumneavoastră.

Titluri Principale

  De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face un Kir Royal?

  Ingrediente:

  • Foarte rece Brut Nature Champagne.
  • Lichior de agrișă, 10 ml pentru fiecare 90-95 ml de șampanie.
  • Căpșuni sau zmeură tăiate pentru ocazie.

  Rețetă pentru a face un Kir Royal pas cu pas
  pregătire:

  • Așezați 10 ml de cremă de cassis sau lichior de coacăze în fiecare pahar de șampanie.
  • Se toarnă șampanie sau vin spumant în fiecare pahar.
  • Se ornează cu mure sau zmeură.
  • Înmânați și prăjiți rapid.

  Kir Royal și rețeta sa originală

  Inițial această băutură a fost preparată cu vin alb, cu singura intenție de a promova vinurile din Burgundia, ulterior a început să fie făcută cu șampanie, ridicând-o la categoria regală.

  Kir a fost numit inițial „blanc cass” sau cassis con blanco, dar, din moment ce primarul orașului Dijon, Felix Kir, era o persoană foarte plăcută și un excelent relaționist public, îi plăcea să distreze personalitățile locale sărbătorind. Băutura analizată a fost cea pe care și-a dorit-o cel mai mult și, din acest motiv, a oferit-o în mod regulat, rămânând astfel asociat cu numele său.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Kir Royal, poți vedea mai multe rețete de cocktail-uri cu cava și șampanie în categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner