Skip to content
Cocktaluri

Cocktail Catifea Neagra sau Black Velvet reteta

cocktail Catifea Neagra reteta

Cocktail-ul ideal pentru a-l împărtăși în cuplu, dar și pentru a te bucura cu prietenii. Este un mod elegant și sobru de a combina o șampanie bună cu bere neagră.

Amestecul de gaz de șampanie și bere spumantă fac din această combinație un amestec neted, plin de corp și elegant.

Catifeaua Neagră a devenit un cocktail foarte faimos în funcție de istoria sa și un must pentru aristocrați și oameni sofisticați.
Era băutura preferată a cancelarului german Otto von Bismarck, motiv pentru care unii cer acest cocktail pe numele de Bismarck.

Se servește într-un pahar de tip flaut, pe care trebuie să-l umplem pe jumătate cu bere neagră foarte rece, adăugând cu grijă, încetul cu încetul, șampania sau cava foarte rece până când ajungem pe vârf.

Glamourul acela simplu, dar misterios, se ascunde în spatele acestei băuturi, care are un aer de doliu și sărbătoare în același timp.

Acest cocktail este, de asemenea, cunoscut sub numele de Black Velvet și este listat ca unul dintre cele mai ușor de preparat.

Așa că încercați și încercați această combinație de bule de bere cu textura aceea densă și catifelată care înconjoară șampania, ceea ce face ca spuma să fie îmbunătățită.

Titluri Principale

  De ce ingrediente ai nevoie pentru a face un cocktail Catifea Neagra delicios sau Black Velvet?

  • Bere neagră.
  • Șampanie sau Cava.
  • Cireș în sirop (opțional).

  Rețetă pentru a face un catifea neagră pas cu pas

  Cocktailul din catifea neagră este elegant și spumant, amestecul de șampanie și bere neagră obțin un compus neted și foarte răcoritor.

  Se prepară într-un pahar înalt de tip flaut.
  Umpleți jumătate cu bere neagră rece.
  Și apoi se adaugă cu atenție șampania sau cava foarte rece pentru a umple paharul.
  Dacă se dorește, se poate garni cu o cireșă.

  Originea coctel-ului Black Velvet


  Ne spune povestea care a fost creată în 1861.

  La fel ca multe dintre cocktailurile pe care le cunoaștem astăzi, această băutură s-a născut în Anglia victoriană la Brook’s Club din Londra.

  Mai exact a doua zi după moartea prințului Albert, care era soțul renumitei regine Victoria.

  Era legat de un fel de stil deghizat în bune maniere, împreună cu dorința de a savura o șampanie drăguță.

  Conform formalității existente, la acel moment vânzarea anumitor băuturi era restricționată, inclusiv șampanie, deoarece era aproape de sărbători.

  Barmanul Brook’s Club a conceput o modalitate de a împiedica șampania să fie izolată de zilele de doliu național și, în acest fel, a avut o revelație care a constat în adăugarea de bere neagră pentru a-l îmbrăca în doliu.

  Faima acestei băuturi a crescut rapid, în special în rândul aristocrației, și a devenit băutura preferată a clasei înalte.

  Dar legenda acestui cocktail nu se oprește aici și este că, de-a lungul a aproape un secol și jumătate de viață, a fost numit și sub numele de Bismarck, cu referire la cancelarul german Otto Von Bismarck, pasionat de acest lucru amestec placut.

  Proprietățile Black Velvet Stout

  • Scade îmbătrânirea celulelor.
  • Oferă o cantitate mare de nutrienți.
  • Perfectează aspectul pielii.
  • Reduce bolile cardiovasculare.
  • Ajută la reducerea colesterolului rău.
  • Previne anemia.
  • Îmbunătățește simptomele menopauzei.
  • Reduce probabilitatea apariției pietrelor la rinichi.

  Beneficii garantate de vinul spumant sau cava Black Velvet

  • Îmbunătățește memoria. Potrivit unui studiu al Universității din Reading, s-a certificat că consumul moderat este capabil să îmbunătățească memoria. De asemenea, reduce riscurile de demență și ar putea încetini primele simptome ale Alzheimerului, datorită acidului fenolic.
  • Bun pentru inimă. Datorită nivelurilor sale ridicate de polifenoli, reduce tensiunea arterială și previne riscul bolilor cardiovasculare.
  • Întinerește pielea. Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și aminoacizilor strugurilor care beneficiază de hidratarea pielii.
  • Revitalizează ciclul celular. Acidul hialuronic conținut în struguri este o polizaharidă naturală care revitalizează ciclul celular și oferă prospețime feței noastre.
  • Are mai puține calorii decât vinul. Un pahar de Brut (până la 12 grame de zahăr rezidual pe litru) conține în jur de 80-100 de calorii, comparativ cu 125-185 într-un pahar de roșu, deci poate fi o opțiune bună pentru a rămâne la dietă.

  Deci, este o combinație perfectă și oferă, de asemenea, beneficii și proprietăți pentru sănătate, să nu mai vorbim, de a o încerca.

  Dacă ți-a plăcut rețeta de catifea neagră, poți vedea mai multe rețete de Cocktailuri cu Cava și Șampanie din categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner