Skip to content
Cocktaluri

Cum se face un Cocktail Mimosa reteta 2021

Cocktail Mimosa reteta 2021

Mimosa este o băutură cu conținut scăzut de alcool și este considerată de americani ca extractul stelar de băut la brunch-urile de weekend.

Această băutură elegantă și plină de farmec este favorita mai multor personalități importante.

În 1961, Sydney Morning Herald a raportat că regina Elisabeta a II-a, mama ei și ducele de Edinburgh au adoptat un cocktail de șampanie numit „Mimosa” drept favorit. Contribuind în acest mod la succesul băuturii menționate.

Mimoza
Regina Elisabeta a II-a și băutura ei preferată

cocktailuri cu rom alb si sampanie


Se poate spune că acest amestec are proprietăți care îl fac băutura digestivă perfectă și, de asemenea, combinația sa de cava și suc de portocale îl fac un afrodiziac perfect.

Vă veți hrăni cu informații referitoare la pregătirea sa, care nu prezintă complicații majore, succesiunea necesară a pașilor, împreună cu variantele sale și o istorie.

Titluri Principale

  Ingrediente pentru a face o Mimosa

  În acest scop, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • ½ parte șampanie.
  • Zahăr.
  • ½ parte din suc natural de portocale.
  • 1 cires
  • Pregătirea Mimoza

  Într-un pahar înalt de șampanie care a fost anterior rece, îi înghețăm janta în zahăr și suc de portocale.

  Sucul de portocale se toarnă până la mijlocul paharului și se termină de umplut cu șampanie.

  Ulterior, sticla este decorată cu câteva segmente portocalii și cu o clemă adăugăm o glazură pe fundul paharului.

  Se servește foarte rece.

  Originea cocktail-ului Mimosa


  Ca și alte combinate, originea sa este oarecum nedeterminată.

  Se spune că această combinație a fost folosită în Spania cu secole în urmă, în special în est, unde vinurile portocalii și spumante (cava și altele) sunt tipice, de exemplu, Valencia, Castellón, Alicante, Catalonia. La fel ca mustul cu vin spumant, acestea sunt combinații de vinuri spumante cu struguri, portocale, mere și orice sucuri de fructe.

  Există o altă versiune, care indică faptul că creația sa se află între Londra și Paris.

  Antecedentele acestei băuturi au apărut în 1921 la Buck’s Club din Londra.

  În acel club londonez, a fost pregătit un cocktail pe bază de șampanie și suc de portocale, cu toate acestea, avea mai mult șampanie decât rețeta actuală.

  Pe de altă parte, cea mai acceptată versiune este cea care indică faptul că Mimosa a fost inventată în faimosul hotel Ritz din Paris, în 1925, de un barman pe nume Frank Meier, care a amestecat părți egale șampanie și suc de portocale.

  De unde vine numele Mimosa?


  Numele acestei băuturi provine de la florile plantei galbene care primește același nume, mimoză, și care emană o mare frumusețe datorită culorii și formei sale.

  Variante de cocktail Mimoza


  În unele părți, se folosește Grand Mimosa, care se adaugă ingredientelor tradiționale un mic cointreau sau, de asemenea, așa-numitul cocktail Rossini, care are cava și căpșuni.

  Pot fi menționate și alte abateri care acceptă amestecul de șampanie cu diferite fructe, precum zmeura, ananasul cu note de mentă, cais și grapefruit.
  În acest fel, sunt cocktailuri fructate, proaspete și netede, perfecte pentru un bun brunch.

  Adăugarea Grand Marnier sau Triple Seco a fost, de asemenea, pentru a spori aroma de portocală a cocktailului.

  Această băutură trebuie luată încet, deoarece are gust de suc, dar și bulele își fac treaba, lăsându-ne să savurăm o combinație foarte plăcută.

  Momentul perfect pentru a savura un coctel Mimosa


  Este ideal pentru vară, când căldura se dezlănțuie, deoarece este o băutură răcoritoare cu un nivel scăzut de alcool, puteți bea cu încredere.

  Îl putem servi și pentru a deschide sau a întâmpina un prânz de duminică, ca aperitiv care pregătește stomacul ca digestiv.

  Pâinea prăjită perfectă la orice ocazie specială, ziua mamei, ziua tatălui, botezuri printre altele, cărora doriți să le dați o notă de distincție.

  Întâlnirea prietenilor care ajung la tine în mod neașteptat nu mai este o problemă, pentru că o poți rezolva cu ușurință, oferind un preparat fabulos.

  Cina romantică pe care o planificați pentru persoana preferată, băuturi, suc de fructe și un vin spumant, rezultatul perfect, o delicioasă Mimosa, care va încadra un moment de neuitat.

  La Mimosa este un cocktail ideal pentru serbări pe tot parcursul anului.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Mimosa, poți vedea mai multe rețete de cocktailuri cu cava și șampanie în categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner