Skip to content
Cocktaluri

Cocktail Negroni Sbagliato reteta 2023

cocktailul Negroni Sbagliato reteta

Negroni Sbagliato este un cocktail subtil și răcoritor, ideal ca băutură aperitivă. Alunecă între dulce și acru, combinația sa cu Vermouth îi conferă intensitate, în plus, Prosecco tânăr și îndrăzneț îi conferă textura și aroma caracteristică.

Licoarea Campari care însoțește această băutură cu acea notă portocalie neobișnuită este revigorantă, cu o culoare roșie deosebită și un gust amar, provenind dintr-un copac, altul decât portocalele dulci, Citrus Aurantium.

Gustul său acru se datorează prezenței în fruct a unui compus organic numit neohesperidin, care este extras pentru a fi utilizat în industria alimentară ca îndulcitor, urmărind palatul până la capăt.

Acest cocktail, cu urma sa de vermut, care se naște din extractul, purificarea și macerarea vinului alb cu ierburi și condimente, vă oferă acel freamăt necontrolat de arome. Vom pregăti și ne vom bucura de el, cu siguranță ne vom înțelege minunat.

Titluri Principale

  De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face un Negroni Sbagliato?

  Ingrediente:

  • 40 ml de lichior portocaliu amar, Campari este o opțiune bună.
  • 30 ml de vermut dulce.
  • 50 ml de Prosecco.
  • 3 stropi de picături amare.


  Rețetă pentru a face un Negroni Sbagliato pas cu pas

  pregătire:

  • Adăugați lichiorul de portocale, vermutul dulce, Prosecco și picăturile amare.
  • Folosiți un pahar înalt sau un pahar de șampanie în stil flaut.
  • Se amestecă cu o lingură de cocktail.
  • Se decorează cu o răsucire portocalie pentru aromă.

  Cum a apărut Negroni Sbagliato?


  Acest amestec provine dintr-o greșeală a lui Mirko Stocchetto, de la Bar Basso din Milano, în anii 60. Un client i-a cerut un Negroni și i-a dat un pahar cu Prosecco în loc de Gin, la care clientul i-a spus „Sbagliato” care în Italiană înseamnă greșit, fără nicio legătură cu băutura pe care o comandă.

  Era evident că această variantă avea un viitor, ceea ce l-a condus la inventarea unuia dintre cocktailurile clasice cu rădăcini și gust marcate în rândul pasionaților săi actuali.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Negroni Sbagliato poți vedea mai multe rețete de Cocktailuri cu Cava și

  Dacă nu te-am convins cu rețeta de mai sus în continuare îți oferim o alternativa de a prepara faimosul cocktail negroni sbagliato:

  Un Negroni Sbagliato este o variantă a cocktail-ului Negroni, un cocktail clasic italian care se face din equal parts gin, Campari și vermut roșu. În cazul unui Negroni Sbagliato, în loc de gin, se folosește însă vin spumant brut, care aduce un plus de dulceață și bule la acest cocktail puternic.

  Pentru a prepara un Negroni Sbagliato, amestecați într-un pahar mare cu gheață:

  • 1 parte Campari
  • 1 parte vermut roșu
  • 1 parte vin spumant brut

  Amestecați ingredientele până se răcește cocktail-ul și decorați cu o felie de lămâie. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva picături de bitter aperitiv pentru a aduce un plus de complexitate și arome.

  Servește Negroni Sbagliato într-un pahar de cocktail sau un pahar de vin și savurați-l într-o seară relaxată, alături de prieteni. Este un cocktail perfect pentru cei care își doresc ceva diferit de un Negroni clasic, dar care încă păstrează aromele puternice și amărui ale originalului.

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner