Skip to content
Cocktaluri

Reteta cocktail Surubelnita (Screwdriver)

cea mai buna reteta de cocktail surubelnita (Screwdriver)

Acest cocktail cu numele de șurubelniță, cunoscut și sub numele de Screwdriver, castiga prima stea în a fi una dintre cele mai simple băuturi de preparat care există și, ca și când nu ar fi suficient, se clasifica in a doua cea mai vânduta în toată lumea, în al doilea rând doar după renumitul cocktail Bloody Mary.

Desigur, atunci când vorbim despre cocktail-ul Șurubelniță sau cocktail-ul Screwdriver ne referim la o risipă de calorii pe băutură pe care va trebui să o suportați atunci când o consumați, dar va merita și nu veți regreta încântarea, în fața acelei arome unice și inconfundabile. Pentru ceva este unul dintre cele mai răsfățate.

Datorită puținelor sale ingrediente, este important ca acesta să fie preparat cu produse de top si de calitate excelentă, care să îi garanteze calitatea, aroma și dulceața.

Rețeta originală pentru șurubelniță este o combinație foarte răcoritoare ideală pentru a bea după-amiaza.

Dacă doriți să învățați cum să faceți această băutură celebră, să vedem ingredientele sale și cum să o preparați. Cu toții avem acest instrument acasă, deci va fi ușor de amestecat.

Cu siguranță va fi delicios.

Titluri Principale

  De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face un cocktail Screwdriver – Surubelniță?

  • 45 ml de vodcă.
  • Suc de portocale.
  • Felii de portocale.
  • Cireașă.
  • Gheaţă.

  Cum se prepară un cocktail Screwdriver – Surubelniță?

  Elaborare cocktail Screwdriver – Surubelniță? :

  1. Așezați gheața și vodca în pahar.
  2. Umpleți paharul cu suc de portocale.
  3. Se ornează cu o felie de portocală și o cireșă.
  4. Adăugați o coacăză după gust, pentru a-i da o notă de aromă.

  Cum a fost creat cocktail-ul Screwdriver – Surubelniță?

  Povestea acestui cocktail „Șurubelnița” naște printre muncitorii unei mine din Rusia rece din 1950. Ei spun că această băutură atât de specială și atât de apreciată o consumau în nopțile de agitație, a fost creată de un grup de mineri pentru a „trece” de zilele de iarnă foarte friguroasa.

  În acele vremuri, accidentele la locul de muncă s-au multiplicat inexplicabil în mine din cauza alcoolului.

  Apoi a fost detectat modul în care cei mai vicleni mineri au venit cu ideea radiantă de a adăuga suc de portocale la in Vodka, astfel încât să treacă neobservat.

  Deoarece nu aveau nicio tijă pentru a bate băutura, au folosit o șurubelniță, de unde și numele lor, de asemenea, au camuflat ceea ce au băut cu adevărat și nu au ridicat suspiciuni.

  O altă versiune descrie originea soldaților americani din timpul celui de-al doilea război mondial. Pentru a-și scurta zilele în luptă, și-au „optimizat” sucul de portocale cu puțină vodcă.

  Există, de asemenea, o poveste că originea sa se datorează muncitorilor petrolieri din Golful Persic la mijlocul secolului 20. După ce au lucrat câteva ore pe zi, făcând o muncă destul de periculoasă, muncitorii petrolieri s-au odihnit bând un amestec de suc de portocale și vodcă.

  Unii oameni cred mai mult în istoria interdicției, în perioada 1920-1933, în Statele Unite a fost produs și vândut mult alcool de proastă calitate, fără nicio reglementare.

  Pentru a masca gustul alcoolului de calitate slabă, chelnerii au început să amestece alcoolul cu sucuri de fructe și alte băuturi, creând o mare varietate de cocktailuri.

  Acest lucru nu-l știai despre cocteilul Șurubelniță

  Deoarece alcoolul era interzis, oamenii au folosit termenul „șurubelniță” ca un indiciu pentru a induce în eroare agenții federali.

  Prima referință scrisă la această băutură poate fi găsită în revista Time din 24 octombrie 1949.

  În barul elegantului hotel Park, agenții de informații turci s-au amestecat cu ingineri americani și refugiați din Balcani, sorbind această băutură din vodcă și suc de portocale.

  Toate aceste versiuni ne conduc la o singură concluzie și, fără îndoială, această băutură a fost inventată la mijlocul anilor 1940.

  Avocatul Truman Capote probabil a contribuit la creșterea faimei sale. Era cunoscut pentru problemele sale de băut și se spune că acest amestec era preferatul lui. El l-a numit „sucul meu de portocale”.

  O porție din această delicioasă invenție conține între 180-200 calorii, un pahar de 200 mililitri conține 11,4% alcool.

  Deoarece este cel mai elementar dintre cocktailuri, atingerea sa constă în obținerea de produse de înaltă calitate; o vodcă premium și un suc de portocale 100% natural pot face diferența în prepararea acestui nectar.

  Dacă ți-a plăcut aceasta rețetă de cocktail Screwdriver – Șurubelniță, poți vedea mai multe rețete de cocktail cu Vodka din categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner