Skip to content
Cocktaluri

Reteta cocktail Vodka Martini in 2024

cea mai simpla reteta pentru a face un cocktail cocktail Vodka Martini
vodka martini reteta
Titluri Principale

  Din ce se face martini?

  Martini se face din gin sau vodka si vermut. Se amesteca ingredientele intr-un pahar shaker cu gheata si se toarna in paharul de martini, decorat cu o cireasa sau o felie de lamaie.

  Exista mai multe variante de martini, cum ar fi Martini Dry, Martini Bianco sau Martini Rosso, care se fac cu diferite tipuri de vermut sau alte lichioruri.

  Puristii Martini s-ar putea să nu fie de acord la început cu ideea unei astfel de băuturi, dar cu siguranță renunță la poziția lor, pentru că înțeleg odată consumate că este rezultatul unei potriviri perfecte între perechi. Ce l-a ținut atât de mult în spuma valului.

  Notorietatea acestei băuturi a fost dată de cel mai seducător dintre spioni, domnul James Bond, cu celebra sa frază, „zdruncinat, nu agitat”, în filmul Dr. No.

  Fără a face mai multe referiri în această prezentare despre acest cocktail distins, permiteți-mi să vă spun că și persoanele care nu sunt celebre se bucură să găsească băuturi bune și tocmai acum vom ști din ce este făcut și cum să îl creăm, poate când încearcă-l toată lumea te va vedea și nu vei ști de ce, cu siguranță ai avut un Bond ascuns.

  De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face un cocktail Vodka Martini?

  • 1 1/2 măsuri de vodcă.
  • 3/4 măsuri de vermut uscat.
  • Suc de lămâie.
  • Lichior portocaliu.
  • Gheaţă.
  • Măslin.

  Cum pregătești un cocktail Vodka Martini?

  Elaborare:

  • Combinați vodca și vermutul uscat într-un agitator.
  • Umpleți agitatorul cu gheață și înlocuiți capacul.
  • Agitați agitatorul până când alcoolul este foarte rece.
  • Pentru a adăuga mai multă adâncime aromei, în afară de sucul de lămâie, adăugați niște lichior de portocale.
  • Se strecoară băutura turnând-o într-un pahar de martini și se servește.
  • Decorează cocktailul nostru cu o măslină.

  Când s-a născut Martini și tipurile sale?

  Martini este unul dintre cele mai reprezentative și clasice cocktailuri din toate timpurile, dar este și un cocktail care creează probleme în rândul consumatorilor săi.

  Nu există un acord cu privire la cel mai bun mod de a-l pregăti. Cu gin sau vodcă amestecată sau scuturată, cu lămâie sau măsline.

  Se speculează că originea acestei băuturi indică orașul Martinez, California, unde istoricii și localnicii susțin că a fost inventată în timpul goanei după aur la mijlocul anilor 1800.

  Cu toate acestea, această teorie nu este acceptată în unanimitate, deoarece Barnaby Conrad III, autorul unei cărți despre originea Martini, susține că băutura a fost, de fapt, inventată în San Francisco, după ce un miner a cerut o plimbare. al lui Martinez.

  Există, de asemenea, afirmații că ar proveni de la hotelul Knickerbocker din New York.

  O altă versiune notează că băutura a fost numită după vermutul „Martini & Rossi” care a fost creat pentru prima dată la mijlocul secolului al XIX-lea. Aparent, nu a durat mult până când consumatorii au numit această băutură martini.

  Un martini tradițional conține gin și vermut uscat, servit extrem de rece cu o măsline verde sau lămâie pentru garnitură.

  Alte Variații Martini

  Dacă mergem la martini „uscat”, de exemplu, conține mai puțin vermut.
  „Murdar” include saramură de măsline.
  Când vodca înlocuiește ginul, este cunoscut sub numele de „cangur”.
  Un „Gibson” poartă o ceapă mică în loc de măslin.
  „Vesper” este preparat cu gin, vodcă și vermut Kina Lillet, garnisit cu o notă de coajă de lămâie.
  Unul „pe stânci” este servit peste gheață în loc să fie strecurat într-un pahar de cocktail și cu o răsucire a unei bucăți fine de coajă de citrice.
  În plus, există toate acele martini aromate cu măr verde, nucă de cocos și castraveți.

  Ce nu știai despre Vodka Martini

  Când pregătiți un martini, în care componentele precum citricele sau albușurile predomină în prepararea acestuia, shake-ul este vital. Aceasta încorporează bule, iar rezultatul final este un amestec delicios și spumos.

  Pentru martini, care acordă o mare importanță vigoare, oscilația este esențială, deoarece certifică faptul că băutura nu este slabă.

  Odată cu trecerea timpului, o măslină a devenit două, și așa pe gustul încântării sale, pe măsură ce ochelarii au devenit din ce în ce mai mari. Apoi măslinele au fost umplute cu ardei gras, brânză albastră, caviar.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Vodka Martini, poți vedea mai multe rețete de cocktail cu Vodka din categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner