Skip to content
Cocktaluri

Reteta celebra cocktail Dry Martini

cocktail Dry Martini reteta

Dry Martini, la fel de enigmatic ca și tatăl său, este elegant și puternic, această băutură de vis catalogată ca esența iubirii în stare lichidă, cu bătăi rapide ale inimii și concentrare înghețată, este o degustare în fiecare înghițitură, un partener în primul rând al întâlnirilor calde .

Secretul tău? Ingerează-l cu pasiune și discreție ridicată, întotdeauna cu tovarășul perfect, acest lucru te va face să treci de la relaxare la o înțelegere captivă, iar de acum înainte doar tu îl vei putea controla, este o băutură fără limite, când muști verde, nu vei mai ști unde ești.

Haide, îndrăznește, vei cunoaște secretele și curiozitățile acestui vulcan al emoțiilor, care nu te va lăsa agățat cu nicio ocazie.

Este perfect pentru noaptea ideală. Aflați in Cocktailuri.com care sunt lichidele lor cu aspect uscat, la temperaturi ridicate și, de asemenea, cum să le preparați.

Acum, că ești treaz, este timpul, nu te panica, mâine vei avea o poveste de spus. Sigur, dacă vă amintiți, așa că mâinile pe Dry Martini, pentru a zbura, a fost spus.

Titluri Principale

  De ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti un Dry Martini?

  Ingrediente:

  • 8/10 gin.
  • 2/10 de vermut uscat.
  • Gheata dupa gust
  • Măsline verzi fără sâmburi.

  Reteta pentru a face un Dry Martini pas cu pas

  • Pentru a începe pregătirea, vom răci atât Ginul, cât și Vermut-ul și paharele în care vom servi băutura.
  • O particularitate a acestei băuturi este că se prepară direct pe pahar, turnăm gheața în paharul răcit anterior, astfel încât să nu rămână reziduuri de apă lichidă și să schimbăm concentrația dorită a cocktail-ului.
  • Adaugam ginul in proportiile descrise mai sus.
  • O altă particularitate a acestei băuturi este că lichidele nu se amestecă în etapa de preparare, așa că cu o mână blândă servim vermutul.
  • Adăugați câteva măsline fără sâmburi și amestecați fin.

  Rețete clasice și tradiționale făcute cu Martini


  Clasic

  Martini-ul clasic este preparat fără gheață cu 55 ml de gin și 15 ml de vermut uscat. Decorat cu o coajă de lămâie la care stoarceți sucul în băutură și adăugați o măsline.

  Gibson

  Singura diferență dintre Martini și Gibson Martini este că în loc de măsline are o ceapă chambray.

  Vecernia

  Elaborarea sa constă din 55 ml gin și 15 ml vodcă, dar ingredientul adăugat sunt 5 ml Kina Lillet sau Cocci Americano, două vinuri care nu se găsesc ușor.

  Bronx

  Formula sa de bază constă în prepararea unui Martini clasic și adăugarea a 15 ml de suc de portocale. Se spune că este una dintre cele mai în stil new-yorkez.

  Regine

  Preparatul constă în conținutul său clasic de 55 ml de gin și 15 ml de vermut uscat. Particularitatea sa este de a amesteca suc de ananas în loc de suc de portocale.

  Manhattan

  Conține 50 ml de whisky de secară (Rye), 20 ml de vermut roșu, câteva picături de Angostura și o cireșă maraschino.

  Curiozități de care nu stiai despre cocktailul Dry Martini

  • Există secrete pentru această băutură captivantă, capabilă să captiveze pe cei mai buni. Știați că această băutură de seducție autentică a fost preferata celui mai faimos agent secret din lume? Da, de la nimic mai mult și nimic mai puțin decât 007.
  • Super agentul a cerut-o mereu „mixt, nu agitat”. Sunt cei care cred, dimpotrivă, că este esențial să agitați cocktail-ul în shaker pentru a-i da atingerea ideală, dar… care îndrăznește să se opună unui tip cu licență de a ucide.
  • Paparazzii celei de-a șaptea arte au descoperit că ceea ce domnul Bond a luat pe ecran ca un Dry Martini, a fost o Martini Vodka.
  • Nu există altă băutură mai spectaculoasă și mai filmată decât Dry Martini, cei mai iluștri și cunoscuți actori și actrițe l-au băut în cele mai acreditate filme de dragoste sau comedie, așa cum se întâmplă de obicei cu toate cocktailurile care au marcat o epocă.
  • Popularitatea cocktail-ului este de așa natură încât și-a dat numele paharului cu geometrie triunghiulară în care este preparat, care se numește pahar Martini.
  • Mulți oameni celebri și-au exprimat predilecția pentru Dry Martini, de la Ernest Hemingway la William Faulkner, Truman Capote, Dorothy Parker sau Marlene Dietrich.
  • Modernitatea bucătăriei de astăzi a dus la intrarea și popularizarea solidului Dry Martini, care se face în diverse moduri. Sunt cei care folosesc tehnici de atac și cei care o îngroașă cu gelatină. Cum stă treaba?.

  Scurtă prezentare a istoriei despre cocktailul Dry Martini

  • Deși crearea sa este de acreditare îndoielnică. Cel mai recunoscut până în prezent, datează din orașul San Francisco la mijlocul anului 1862. De când pregătirea sa pentru prima dată a fost într-un hotel din apropierea orașului Martínez din acel oraș.
  • Există o versiune larg răspândită conform căreia mulți oameni au băut Dry Martini la hotel înainte de a lua feribotul peste noapte către Martinez, peste golf.
  • Cocktailul original a constat din 1,5 CL. de vermut dulce italian „Martini Rosso”, 5,5 CL de gin dulce.
  • Un alt curent de cercetare susține că autenticul Dry Martini s-a născut în clubul Knickerbocker, Club din New York, în primul deceniu al secolului XX, adică după istoria începutului acestei recenzii.
  • Pentru a încheia cu această scurtă trecere în revistă a creării acestei băuturi sofisticate și pline de farmec, nu vreau să omit ceea ce mulți consideră a fi cel mai credibil, și este cea care își atribuie numele mărcii de vermut Martini & Rossi, de la care este înregistrată cu mult înainte de crearea Dry Martini.
  • Această băutură devine ulterior un cocktail de preparare mai simplă. Adăugând două picături de bitter, amestecându-le cu o jumătate de măsură de vermut francez uscat și o jumătate de măsură de gin englezesc uscat, amestecate și servite cu o măsline.
  • A fost poziționat drept cel mai servit și solicitat la mijlocul secolului XX. Ca o anecdotă curioasă, varianta că la acea vreme președintele Statelor Unite Franklin D. Roosevelt, a cerut să i se servească o băutură de Dry Martini pentru a sărbători sfârșitul legii de interdicție din mandatul său.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Dry Martini poți vedea mai multe rețete de cocktail martini în categoria sa.

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner