Skip to content
Cocktaluri

Cum se prepara un cocktail Banderita sau La Bandera

reteta de cocktail la bandera

Verde, alb și roșu, culori care sunt un simbol al inspirației care identifică obiceiurile mexicane. Acestea sunt folosite în îmbrăcăminte, în mâncare și chiar în băuturi.

Pentru a savura o băutură foarte mexicană, vă aducem cocktailul Banderita, care ne invită să gustăm arome cu dulceață intermediară și picant, însoțite de puterea unei bune tequila.

Această băutură este servită separat, dar este luată într-o anumită ordine, pentru a-i putea savura varietatea de ingrediente.

Fiecare culoare pe care o conține băutura are un sens, verdele sucului de lămâie reprezintă mișcarea de independență, albul tequilei reprezintă unitatea mexicanilor și în cele din urmă sangrita care reprezintă sângele eroilor naționali.

Acesta este un mod excepțional de a sărbători mexicanul și vă vom oferi instrumentele necesare pentru a pregăti, gusta și învăța puțin mai multe despre această combinație.

Titluri Principale

  De ce ingrediente ai nevoie pentru a face un cocktail Banderita?

  Tequila.
  2 lămâi verzi.
  5 g sare de cereale.


  Pentru a pregăti sangrita veți avea nevoie de:

  • 2 oz suc de roșii.
  • Sos de tabasco.
  • 2 oz suc de portocale
  • 1 linguriță de grenadină.
  • 2 oz de suc de lămâie.
  • Un vârf de piper măcinat
  • 2 oz sos Worcestershire.


  Rețetă pentru a face un cocktail Banderita

  Pentru sangrita:Se amestecă sucul de roșii cu sucul de portocale și lămâie.
  Adăugați sosul Worcestershire, câteva picături de sos Tabasco, grenadină și piper.
  La prezentare:Se toarnă sucul de lămâie proaspăt stors într-o tigaie de prăjit.
  Adăugați Tequila la un alt caballito (pahar de tequila).
  Așezați amestecul de sangrita într-un alt caballito (pahar de tequila).
  Aranjați cei trei cai pe o bază de lemn, astfel încât să fie în ordinea culorilor steagului.
  Puneți puțină sare de cereale deoparte, pentru a însoți.


  Tequila și cocktailul Banderita


  Tequila se recomandă să fie degustată pură, pentru o plăcere totală. Alegeți o tequila din agave 100%.

  Nu toate tequilele sunt create egale. Dacă intenționați să încercați una și să o savurați însoțită sau, în acest caz, o completați cu sangrita și suc de lămâie, asigurați-vă că alegeți o tequila care este 100% autentică.

  Există tequile „amestecate”, ceea ce înseamnă că sunt făcute din cel puțin 51% agave și sunt întărite cu zahăr, de obicei sirop de porumb sau trestie de zahăr. Stai departe de acestea. Nu au gustul pur al tequilei.

  Mulți experți recomandă alegerea celor care aparțin familiilor din marile conglomerate. (Raven, Orendain, Sauza). Dacă puteți găsi o tequila care este o afacere de familie, cel mai probabil va fi 100% agave, iar gustul va fi doar mai bun.

  În cazul în care puteți alege o tequila de epocă, acestea sunt de obicei mai scumpe decât „repozatele” sau „albii”, dar nu prea mult, va merita.

  Tequila este ingredientul esențial atunci când aveți o Banderita, alegeți cea mai bună opțiune.

  La sangrita, inseparabil companion al cocktailului Banderita


  Sangrita este un preparat popular care însoțește tequila, și-a avut originea în Chapala, Jalisco.

  În urmă cu aproximativ 60 de ani, domnul Edmundo Sánchez, proprietarul unui restaurant cu soția sa, era cunoscut pentru faptul că servea gustări delicioase și o tequila preparate de ei în mod artizanal.

  Deoarece tequila ei era foarte rudimentară în pregătire, doamna Sánchez obișnuia să pună felii de portocale, sare și pudră de chili roșu pe masă pentru a o însoți și a contracara aroma puternică pe care o avea.

  Succesul și acceptarea au fost atât de mari încât au decis să strângă portocalele și să adauge sare și praf de chili în suc, obținând băutura, o culoare roșiatică apetisantă, care s-a numit sangrita.

  O poveste perfectă pentru cel mai bun tovarăș.

  Mic steag din lume
  Știați că băuturile emblematice din lumea interesantă a cocktail-urilor sunt un fel de tribut, care este legat de băuturi, țării care le adoptă ca fiind proprii, tatuându-le pe gustul oamenilor săi.

  Prin combinația ingredientelor sale și modul de preparare a acestora, oferindu-le acea atingere specială a fiecărei regiuni.

  Este un mix entry-level pe care nu-l poți rata în baruri și cluburi, unde mulțimile devin sălbatice.

  Într-o noapte de băuturi, a fost o modă care a durat, făcându-i atât de deosebiți prin atingerea lor tipică, unică și adânc înrădăcinată.

  Acel curcubeu de culori face ca prezentarea sa să atragă privirea hipnotizată a adepților săi, nu vei putea înceta să-i ceri barmanului să-ți pregătească una, să o ia cu încredere în sine, dezmărgare și emoție.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Banderita, poți vedea mai multe rețete de cocktail de tequila în categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner