Skip to content
Cocktaluri

Reteta cocktail Margarita

La Margarita este un cocktail făcut din tequila, triplă sec și suc de lime, care se servește în baruri din întreaga lume. Este, fără îndoială, una dintre combinațiile pe care orice barman care se respectă ar trebui să se descurce perfect, dar oricine o poate pregăti acasă urmând câteva reguli simple.

cea mai buna reteta de margarita

Ca și în cazul majorității cocktailurilor, istoria sa este controversată. Cea mai răspândită legendă spune că Carlos ‘Anny’ Herrera a inventat-o ​​la restaurantul său Rancho La Gloria, la jumătatea distanței dintre Tijuana și Rosarito, pentru a mulțumi fostului dansator Marjorie King, care a băut doar tequila.

Alții își plasează nașterea în Ensenada, Ciudad Juárez, El Paso sau Acapulco, întotdeauna pentru a face pe placul unei fete pe nume Margarita. Dar, fără intenția de a face alte prezentari, cel mai probabil este că acest cocktail Margarita nici măcar nu a fost inventat în Mexic.

Titluri Principale

  Prima referință scrisă despre popularul cocktail datează din 1953

  După cum subliniază revista Imbibe, este greu de crezut că un mexican a inventat această băutură, deoarece Mexicul nu a avut niciodată o cultură a cocktailurilor și, chiar și astăzi, nimeni care nu este turist nu bea margarite.


  Probabil, ca majoritatea cocktailurilor, Margarita trebuie să se fi născut în SUA, în vremuri de interdicție, când a devenit popular un cocktail cunoscut sub numele de Daisy (care nu este altceva decât „margarita” în engleză), foarte asemănător, dar cu coniac în loc de tequila.

  Oricum ar fi, adevărul este că prima referință scrisă la popularul cocktail datează din 1953, când revista Esquire i-a dedicat un articol, numindu-l o băutură „incitantă și provocatoare”. În această perioadă trebuie să se fi răspândit în întreaga lume.

  Care este alcoolul cel mai indicat pentru a face un perfect cocktail Margarita

  Deși cocktail-urile s-au născut probabil pentru a face lichioruri de băut de băut, adevărul este că se îmbunătățesc mult cu alcool de calitate, lucru care ne asigură, de asemenea, că nu avem o mahmureală Hemingway.


  În cazul nostru, am optat pentru o rafinată tequila Don Julio reposado, deși poate fi făcută cu distilate de nivel inferior. Vă recomandăm doar să fugiți de tequila tipică cu sticlă albă a festivităților sfântului patron.

  Cel mai popular triplu sec este Cointreau, care de fapt își datorează numele inventatorului acestui distilat de coajă de portocală, Edouard Cointreau, dar puteți folosi oricare altul – am făcut asta cu clasicul de la Larios. Și, deși teiul este esențial în rețeta originală, lumea nu se va sfârși dacă folosiți lămâie.

  La Margarita nu are o rețetă exactă. Proporțiile variază în funcție de sursa consultată, deși, în general, se adaugă mai multă tequila decât triple sec și suc de lămâie. În cazul nostru, triplează, dar adaugă doar două măsuri. Problemă de gust.

  De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face cel mai bun cocktail Margarita?

  Ingrediente:

  Pentru două băuturi

  3 măsuri de tequila (se recomandă cea mai relaxată).
  1 Măsură de suc de lămâie (în Mexic îl numesc lămâie, verde nu galben).
  1 Măsură de Cointreau sau Triple Sec. (Lichior portocaliu).
  Sare fină de masă.
  Gheaţă.
  Se agită cu filtru (nu blenderul).


  Rețetă pentru a face un cocktail Margarita pas cu pas

  Mai jos, veți găsi rețeta unui cocktail Margarita perfect.

  • Începeți prin udarea marginii exterioare a paharelor, care sunt folosite pentru a servi băutura cu o bucată de lămâie tăiată în pene.
  • Întindeți puțină sare fină pe o farfurie și apoi așezați paharul cu capul în jos, îl așezăm pe sare astfel încât să se lipească și să facă o linie subțire în jurul marginii acestuia.
  • Puneți gheață în agitator, puțin mai mult de jumătate.
  • Acum încorporează măsurile lichiorurilor și lămâii în agitator.
  • Este important să aveți agitatorul, deoarece va amesteca cocktailul, va răci paharul și va adăuga puțină apă la băutură, dar la final vom scăpa de gheață.
  • Dacă nu aveți un agitator cu un filtru, utilizați un agitator obișnuit și un filtru spiralat separat pentru gheață.
  • Se amestecă energic până când mâinile îți dor de frig. Vă recomandăm să folosiți un prosop de bucătărie pentru a înfășura agitatorul, dar nu este atât de strălucitor pentru public atunci când vine vorba de prezentare.
  • Pentru a termina, servi margarita în paharele pregătite cu sare până la refuz.
  • Dacă doriți să adăugați o notă suplimentară, puteți adăuga o felie de lime sau lămâie.


  Originile cocktail-ului Margarita


  Ca și în cazul majorității cocktailurilor, istoria sa este în general foarte incertă și inexactă, motiv pentru care sunt prezentate versiuni ale acestuia, care la rândul nostru ne permit să arătăm o panoramă globală atunci când începem o mică dezbatere.

  Vom începe cu Carlos Herrera în 1938, în restaurantul său „Rancho la gloria”, situat între Tijuana și Rosarito, Mexic. A fost creatorul unui cocktail pentru unul dintre clienții săi, fostul dansator Ziegfeld Marjorie King. Această doamnă era alergică la unele băuturi și singura pe care a tolerat-o a fost tequila.

  Există o altă versiune cunoscută popular, el spune că, în 1941, Carlos Orozco, un chelner la Hussong Cantina din Ensenada, Baja California, Mexic, a creat acest cocktail pentru Margarita Henkel, fiica ambasadorului german de atunci.

  Când tânăra intră în unitate, chelnerul experimenta cu băuturi. El îți oferă acest cocktail și, din moment ce este prima persoană care îl bea, chelnerul decide să-l numească „Margarita”.

  Pe de altă parte, există cei care spun că cocktail-ul Margarita a fost inventat de Margaret Sames, în 1948. Această doamnă din Dallas, care a servit acest cocktail oaspeților săi la casa ei de vacanță din Acapulco.

  Unul dintre oaspeții săi semnatari a fost Tommy Hilton, proprietarul Hilton Hotels. Domnul Hilton va include ulterior acest cocktail în barurile lanțului său hotelier.

  Hollywood, implicat


  Această versiune pare chiar ieșită din cinematograf, spune că în Tijuana, un chelner a fost „captivat” de frumusețea unei tinere dansatoare pe nume Margarita Carmen Cansino și a creat acest cocktail în cinstea ei. Această frumusețe va deveni ulterior una dintre cele mai faimoase actrițe de la Hollywood, Rita Hayworth.

  Nu în ultimul rând este versiunea barmanului Francisco „Pancho” Morales, căruia i se atribuie crearea acestui cocktail când în 1942 lucra la „Tommy Place Bar” din El Paso, Mexic. Mulți experți cred că el este adevăratul creator al acestui cocktail.

  În concluzie, aveți de unde să o alegeți pe cea care vă atrage cel mai mult, există multe versiuni și cei care vor să revendice crearea acestui cocktail.

  Așadar, în timp ce elucidăm cui oferim beneficiul adevărului, pregătim și degustăm această delicioasă combinație de aromă mexicană.

  Margarita Versionado


  Vă aducem câteva variante, astfel încât să puteți combina cu ingredientele Margaritei dvs. sau să le înlocuiți unele, astfel încât să încorporați arome diferite și distractive.

  • Margarita de Granada: în această versiune în loc de cointreau sau triple sec, se adaugă suc de rodie.
  • Margarita de zmeură: pentru a prepara acest tip de amestec, 2 uncii de zmeură proaspătă și ½ uncie (15 ml) de nectar de agave sau sirop de zahăr sunt încorporate într-un pahar de aproximativ 60 ml în loc de secunda triplă.
  • Margarita de căpșuni congelate: o mână de căpșuni sunt adăugate la amestecul tradițional de Margarita pentru a le pune în băutură atunci când se servesc.
  • Margarita Plata: în acest preparat, cointreau este înlocuit cu sirop de agave sau miere, care este seva care conține mugurul plantelor cunoscut sub numele de maguey.
  • Kiwi Margarita: la acest amestec vom adăuga kiwi, pe care îl vom zdrobi combinându-l cu lămâia, sarea și lămâia de pe margine vor fi înlocuite cu nucă de cocos rasă și grenadină.
  • Și în cele din urmă Margarita Tahi: la această combinație vom adăuga sirop de agave, castraveți, busuioc de ghimbir, piper negru. Frunzele de busuioc împreună cu câteva bucăți de castraveți se marinează cu lămâie, apoi se zdrobesc pentru a strecura extractul lor și se amestecă cu restul ingredientelor.
  • Triple sec nu este încorporat în această versiune.

  Suntem siguri că sunteți gata să gustați și să împărtășiți această compoziție fantastică, perfectă ca aperitiv înainte de cină, sau, de asemenea, să o savurați într-o noapte fierbinte de vară.

  Cu ce ​​se poate insotii un coctail de Margarita

  Cocktailurile sunt servite în mod tradițional, fără nici-un însoțitor, deși există cei care vor aprecia întotdeauna niște nuci. Când vine vorba de un moment festiv, cel mai important lucru, poate, este să alegi un album bun cu care să bei Margarita. Alegerea noastră: LP-ul pe care Laurel Aitken, considerat nașul ska, l-a înregistrat în 1999 recreând unele dintre cele mai mari hituri din muzica latină.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Margarita poți vedea mai multe rețete de cocktail de tequila

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner