Skip to content
Cocktaluri

Reteta pentru a prepara un cocktail Blue Mountain

Blue Mountain reteta cocktail vodka

The Blue Mountain este un cocktail atrăgător în care lichiorul de cafea, făcut cu boabe de cafea jamaicană numită Blue Mountain, sunt combinația perfectă pentru a primi această băutură formidabilă în baruri.

Pentru a conferi acestei băuturi individualitate, contrast și siguranță, s-au folosit diverse amestecuri.

Printre principalele se numără: lichiorul de cafea Tía María, care are un mare prestigiu pentru adaosul de lichior de trestie, boabe de cafea prăjite, vanilie și zahăr.

Culoarea sa de bronz pământiu, cu sclipici de chihlimbar auriu, îi conferă acea esență remarcabilă și atractivă de cafea din America insulară, înconjurată de acea paletă de culori care strălucește în peisajele sale frumoase.

Este chemat și la succesiunea celor mai lungi munți, pe insula Jamaica. Are o proeminență mai mare de 2000 de metri deasupra nivelului mării, oferind vizitatorilor săi peisaje de neuitat de la nord la sud.

Formidabil, cu un rom puternic și spumos, o vodcă sâcâitoare și aciditatea portocalei cu lămâie.

Suntem gata să pregătim băutura autentică jamaicană. Să mai scoatem o foaie și să o adăugăm la lista noastră de favorite.

Titluri Principale

  De ce ingrediente ai nevoie pentru a face un Blue Mountain Muntele Albastru?

  • 45 ml rom invechit.
  • 15 ml de vodcă.
  • 15 ml de Tía María.
  • 30 ml suc de portocale.
  • 1 lingurita de suc de lamaie.

  Reteta pentru a face un Blue Mountain pas cu pas

  1. Aruncați 3-4 cuburi de gheață în agitator.
  2. Turnați rapid romul, vodca, Tía María, sucul de portocale și lămâia. Fixați capacul și agitați ferm.
  3. Folosiți un pahar scurt și umpleți-l cu gheață. Ulterior turnam cocktailul cernut fara niciun fel de seminte.
  4. Vom încheia cu o fantezie de felii de portocală sau lămâie.

  Blue Mountain și Tía María


  Acest cocktail exclusivist s-a născut din acea căutare tulburătoare a iubitorilor de cocktailuri de a găsi noi arome și contraste, ei și-au dat seama că, la amestecarea lichiorului de cafea, își dilatau papilele, adăpostindu-și toate aromele într-una și distilatele și sucurile lor le dădeau echilibrul urmărit.

  Ceea ce ne duce la concluzia că Tía María și Blue Mountain au fost mereu împreună de când s-au cunoscut, formând combinația inseparabilă, pentru a da naștere fascinantei băuturi albastre a Jamaicai.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Blue Mountain, poți vedea mai multe rețete de cocktail-uri cu rom și cocktail-uri cu vodcă în categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner