Skip to content
Cocktaluri

Cocktail de cafea irlandeza reteta 2021

reteta cocktail de cafea irlandeza

Este o plimbare plăcută și obligatorie pe care trebuie să o facem în Irlanda, a cărei capitală este Dublin. Dacă vrem să intrăm în leagănul cafelei sale delicate și fine, să nu mergem la originea sa, ar fi ca și cum am face un tur incomplet.

Confruntându-se cu condiții extreme de frig din acea țară, i-a făcut pe localnici să se încălzească frecvent, au apelat la whisky sau băuturi calde, așa că era normal să arunci puțin alcool în bolul aburitor.

Cafeaua irlandeză este o modalitate care constă dintr-un amestec de cafea fierbinte cu whisky și un finisaj de frișcă, este atât de popular încât aș îndrăzni să spun că este cunoscută aproape pe tot globul.

Acest mod de preparare a cafelei nu este un moft, cele mai simple și austere bare îl includeau, chiar înainte de practica revoluționară de a le caracteriza.

Astăzi vom cunoaște formula și modul în care este preparată această cafea sclipitoare delicioasă, plină de acea răutate ascunsă, care a căutat doar la început să calmeze temperaturile scăzute viguroase și zdrobitoare ale locului.

Titluri Principale

  De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face o cafea irlandeză?

  Ingrediente:

  • 10 ml zahăr brun.
  • 40 ml de whisky.
  • 30 ml frisca usoara.
  • 90 ml de cafea espresso medie prăjită.
  • Nucșoară proaspăt măcinată
  • 1 păstăi de vanilie sau scorțișoară pentru a decora.

  Cum se servește și se prepară cafeaua irlandeză?

  Cafeaua irlandeză se servește într-un pahar de cristal sau pahar transparent, cu toate acestea, a fost extins la tipul de ceașcă, cu mâner, paharul original Foyles este un pahar cu balon sau pahar de bere, cu gura largă.

  Elaborare:

  • Aruncați o linguriță obișnuită în pahar și umpleți-o cu apă clocotită timp de cinci secunde, apoi goliți paharul și uscați-l rapid cald.
  • Adăugați o linguriță de zahăr brun și o măsură de 40 ml de whisky.
  • Umpleți paharul cu cafea tare foarte fierbinte, lăsând 1 cm sub jantă. Se amestecă pentru a dilua complet zahărul.
  • Foarte ușor, se toarnă frisca pe jumătate, lăsând-o să cadă pe spatele unei linguri, astfel încât să plutească pe cafea creând o cremă groasă.
  • Nu amestecați sau agitați băutura înainte de a o gusta.
  • Decorați cu o bob de vanilie, scorțișoară sau nucșoară.

  O călătorie a destinului implică crearea cafelei irlandeze.

  Orașul Foynes din Irlanda a fost înființat ca o poartă pentru călătorii înstăriți din America, datorită portului său maritim și a aeroportului internațional.

  Într-o noapte frigidă din același an, un zbor care decolase de la Foynes a fost nevoit să se întoarcă la aeroport din cauza vremii nefavorabile.

  Angajaților li sa cerut să se întoarcă la locul de muncă, inclusiv la restaurant. Pasagerii au ajuns foarte obosiți și înghețați, așa că Sheridan a preparat o cafea frumoasă aburindă cu whisky irlandez.

  Băutura a fost întâmpinată cu nebunie, iar bucătarul a fost felicitat pentru crearea ei.

  Motivat de succes, bucătarul-șef a lucrat puțin mai mult la rețeta sa adăugând frișcă. Combinația a fost botezată ca Irish Coffee, a fost încorporată în meniu și în curând popularitatea sa s-a răspândit rapid.

  La închiderea unității în care a lucrat Chef Sheridan, a obținut un loc de muncă la restaurantul Rineanna, a luat cu el rețeta. A devenit băutura oficială de bun venit pentru călătorii care sosesc în Irlanda și așa a fost în 1951 că a atras atenția unui jurnalist american.

  Reporterul, pe nume Stan Delaplane, a fost atât de fericit cu Irish Coffee, încât a împărtășit experiența când s-a întors acasă cu prietenul său Jack Koeppler, care deține un loc în San Francisco. Era Buena Vista Café.

  În 1952 bucătarul irlandez a primit o ofertă pe care nu o putea refuza și a părăsit Europa.

  Datorită impulsului pe care i l-a dat ziarul „The San Francisco Chronicle” și faimei pe care i-au dat-o clienții Buena Vista, a câștigat popularitate, iar băutura lui Sheridan a ajuns să fie stabilită ca fiind cea mai faimoasă cafea din lume.

  Ceva mai mult despre Irish Coffee


  Știați că cafeaua irlandeză este de fapt un cocktail? Cunoscut în toată lumea și spre uimirea multora, acesta ascunde nenumărate mistere pe care ți le vom dezvălui aici.

  Pionierii cafelei irlandeze, combinate cu alcool și cafea, au apărut acum mai bine de 100 de ani.

  Având în vedere popularitatea sa, autoritățile irlandeze au decis să înregistreze și să formalizeze un standard privind modul în care ar trebui să fie pregătirea.

  Un element de supremație atunci când pregătești rețeta de cafea irlandeză este să ții cont de tipul de boabe de cafea care trebuie manipulat, deoarece va exercita o influență notabilă asupra aromei sale finale.

  În 1972 a fost lansat faimosul brand de băuturi Baileys, a cărui bază era cafea, whisky și smântână, potrivit creatorilor săi, bazându-se pe rețeta amestecului popular. De asemenea, în multe locuri, Baileys sunt numite „cafea irlandeză industrializată”.

  Atingerea finală care nu trebuie să scape, este de obicei pusă deasupra cremei, puțină pudră de ciocolată, scorțișoară sau nucșoară.

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner