Skip to content
Cocktaluri

Cocktail The Old Fashioned cu whisky

cocktail Old Fashioned reteta

Este timpul să vă mulțumim cititorilor, dezbrăcând puțin viața acestei băuturi, dându-i eticheta băuturii respectabile a înaltei societăți. Imaginați-vă pentru o clipă pe Don Draper din seria Mad Men și veți ști la ce mă refer, a fost cocktailul preferat al acestui publicist din deceniul de aur, el l-a băut cu nerăbdare în orice moment al zilei.

Această băutură extraordinară este creditată cu titlul de cocktail numărul unu, deși pentru mulți este mai mult decât un simplu cocktail.

The Old Fashioned este influența unei ere în care parchezi pentru a contempla și a te bucura de beneficiile unui virtuos al whisky-ului, însușindu-și temperamentul și rădăcinile, alături de faima sa incontestabilă. Acest lucru i-a câștigat notorietate, generând o mare putere în regatul iubitilor ei.

Paharul său răsfățat permite numai în interior conținutul celor mai bune amare scoțiene și angosture și portocalii, ceea ce îi conferă, fără îndoială, titlul bine câștigat al băuturii domnilor.

Și în cazul în care nu v-ați convins încă să încercați deliciosul nostru cocktail, vă vom spune că a fost și băutura personajului lui Ryan Gosling din Crazy Stupid Love. Dacă ești pasionat de cocktailuri, nu poți rata acest amestec de transformare și tradiție.

Pentru acea ocazie specială, în care se potrivește cel mai bine în mediul dvs., pregătiți un cocktail esențial, selectați cele mai calificate ingrediente și deveniți protagonistul celei mai intime și elegante nopți.

Titluri Principale

  De ce ingrediente ai nevoie pentru a face un Old Fashioned?


  Ingrediente

  • 60 ml de whisky pot fi secară sau bourbon.
  • 1/2 linguriță de sirop.
  • 2 lovituri de Angostura Bitters.
  • 2 lovituri de amare portocalii.
  • Gheaţă.


  Cum se servește și se pregătește cocteiluri The Old Fashioned

  • Înainte de a începe rețeta, puneți o sticlă de roci în congelator pentru a o răci. De asemenea, puteți așeza gheață în pahar și lăsați-o acolo până când băutura este gata.
  • Adăugați ingredientele în borcanul de amestecare împreună cu suficientă gheață. Utilizați lingura lungă și amestecați timp de 20 până la 25 de secunde. Încercați să amestecați alternativ atât în ​​partea de jos a borcanului, cât și mai aproape de partea de sus.
  • Scoateți sticla de pietre din congelator și așezați un cub de gheață în pahar.
  • Se strecoară conținutul vasului de amestecare printr-o strecurătoare julep.
  • Garnisiti cu o nota de lamaie si portocala.

  The Old Fashioned și creația sa


  Acest cocktail este alcătuit în cea mai mare parte din whisky sau bourbon, motiv pentru care i se atribuie acea aromă energică și intensă. Cunoscătorii și erudiții săi își marchează nașterea la începutul secolului al XIX-lea.

  Când barmanul clubului Pendennis a numit-o în 1880, a făcut acest lucru având în vedere vârsta acestei compoziții.

  Alții spun că, în realitate, Old Fashioned s-a născut la hotelul Waldorf Astoria din New York la începutul secolului al XX-lea, un loc renumit pentru servirea celor mai bune și mai moderne cocktailuri din oraș.

  Bonavida nu a contestat originea Old Fashioned, ceea ce i-a interesat a fost cât de delicios era și i-au dat atingerea originală, exotică și fructată, datorită coajei de portocală și a condimentelor precum scorțișoară sau cardamom. Adăugând angostura și cel mai curios ingredient din amestec, zahărul.

  Ceea ce nu vă spune nimeni despre Old Fashioned


  Cine a popularizat vechiul mod? A fost membru regulat al clubului Pendennis, numit James E. Pepper, colonel și proprietar al unei cunoscute distilării bourbon în care se producea faimosul whisky vechi din 1776. El era însărcinat cu aducerea rețetei la barul fântânii. -Cunoscut hotel Waldorf- Astoria din New York.

  Un mare curent de agenți însărcinați cu studierea cocktailurilor are o altă teorie. Într-un articol publicat în 1806 apare prima definiție scrisă a cuvântului „Cocktail”, care este definită ca o băutură încurajatoare, asortată de orice tip de băutură, zahăr, apă și mai bine.

  Dacă acea țuică ar fi whisky, ar fi în fața unui cocktail foarte asemănător cu vechiul mod, Deci, teoria generală este că, la un moment dat, a început prin a face un amestec de modă veche.

  De aici provine numele său, astfel încât băutura nu ar avea un autor anume, ar fi doar evoluția naturală a definiției „Cocktailului” în sine.

  În 1885 apare într-o carte de bucate din New Orleans numită „La Cuisine Creole”, sub denumirea de „lingură cocktail”, deoarece băutura a fost servită cu o lingură mică pentru ca clientul să dizolve cuburile de zahăr.

  Inițial, se crede că a fost preparat cu coniac, deoarece aceasta a fost băutura consumată în Statele Unite.

  Varianta preparată cu coniac


  Apoi, când faimoasa ciumă philoxera a șters podgoriile din Franța (deci coniacul a încetat să mai fie produs), a început să fie preparat cu whisky, care în acel moment se bazează în cea mai mare parte pe secară (whisky de secară).

  Mai târziu, bourbonul clasic și Tennessee au început să fie folosite. Abia atunci când interzicerea producției și comercializării whisky-ului în Statele Unite, rețeta a devenit populară în rândul clubului canadian, ceea ce va fi reflectat în cartea „ABC of Mixing Cocktail’s”, publicată în 1922 de Harry McElhone.

  Dacă ți-a plăcut rețeta de modă veche, poți vedea mai multe rețete de cocktailuri de whisky în categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner