Skip to content
Cocktaluri

Rețete de cocktailuri cu Whisky

cocktailuri cu whisky
Retete faimoase de cocktailuri cu whisky

Un whisky dublu, te rog. Cu aceste cinci cuvinte, mintea ta s-a dus cu siguranță la unul dintre acele baruri cinematografice din America de Vest care aveau semnul salonului pe ușă, la un bar dintr-un cazinou din Las Vegas sau într-un club de elită unde băuturi în mână. Vorbesc despre cum să iei peste lume.

In Cocktailuri.com nu vă vom învăța cum să faceți un whisky dublu, mai mult decât orice pentru că nu este un cocktail, dar vă vom pregăti astfel încât să puteți face cele mai bune COCKTAILURI DE WHISKY și să puteți capta pe oricine vrei cu ele.

cocktailul cu whisky
Titluri Principale

  Ce este un whisky dublu?


  Deoarece sunteți sigur că ați rămas cu dorința de a ști de ce un whisky dublu nu este un cocktail, am să vă spun. Un whisky dublu nu este altceva decât o unitate de măsură pe cantitatea de whisky pe care urmează să o pună în pahar.

  Pregătirea whisky-ului dublu pentru manechine (ca mine)

  Luați un pahar de whisky și turnați-l cu măsură, dacă aveți un jigger vă va fi destul de ușor să respectați rețeta ultra-complicată pentru Double Whisky.

  REȚETĂ: Un whisky normal este de 5 centilitri (sau 2 uncii), 4 uncii ar fi un whisky dublu. Sfarsit.

  În funcție de whisky (de exemplu, scoțianul) se ia cu apă. Lovitură de whisky, lovitură de apă.

  După ce am clarificat acest lucru, să mergem la ceea ce ați venit cu adevărat pe această pagină pentru: Pentru a învăța cocktail-uri precum Tom Cruise în Cocktail!

  Cele mai renumite cinci cocktailuri de whisky din lume și cum să le faci

  Lista completă a rețetelor de cocktailuri cu whisky pentru a fi un barman de top

  Linkurile din această listă de combinate sunt actualizate periodic.

  IN CURAND se vor publica următoarele rețete de cocktailuri preparate cu whisky

  Alexander Young

  Alicia

  Amber Moon

  BeeGee

  Benedict

  Bermuda

  Blarney Stone

  Blood Orange Whiskey Sours

  Bobby Burns

  Boston Sour

  Brain-Duster

  Brotherhood Highball

  Clavo Oxidado (Rusty Nail Cocktail)

  Coco Jack

  Dina

  El anticuado

  El Canciller

  El padrino

  Esmeralda

  Esquire

  Glasgow

  Godfather sour

  Haig Club con Ginger Ale y Pepino

  HopScotch Highball

  Irish Buck

  Jack Secret Punch

  John Collins

  Lago de Almendras

  Leñador

  Lynchburg Lemonade

  Millonario

  Mint Julep

  New York Sour

  Raymond Massey

  Reptil

  Rob Roy

  Rochdale

  Satchmo

  Scotch Mist

  Spicy Jack

  Street Daisy

  The God Brother

  Villa Park

  Whisky Royale

  Ultimele rețete adăugate de cocktail de whisky

  Ce este whisky-ul?

  Whisky-ul este o băutură alcoolică cu un conținut de alcool care variază între 35 și 50 de grade. Această băutură este produsă din distilarea fermentului de malț, bere sau cereale (secară, orz, grâu și porumb).

  Pentru a obține whisky, cel mai faimos proces de obținere este distilarea malțierii și fermentarea cerealelor în diferite proporții. Dar dacă doriți o explicație mai detaliată, o las în punctul următor.

  Cum se face whisky?

  În mod tradițional, distilatorii americani fabricau whisky în lumina lunii pentru a evita autoritățile și taxele acestora, motiv pentru care acest whisky era cunoscut sub numele de clar de lună.
  Astăzi, whisky-ul a ieșit din întuneric și este distilat legal și, în plină zi, numele a rezistat.

  În Virginia, whisky-ul este fabricat la modă veche, lăsând porumbul să germineze într-un proces numit malț.

  Boabele încolțite sunt amestecate cu porumb normal într-un rezervor mare și apoi trecute printr-o moară.

  Porumbul este zdrobit cu ciocane automate, eliberând o parte din amidon care este expusă acțiunii enzimelor germinative, aceste enzime transformă amidonul în zahăr, porumbul malțuit va fi folosit pentru a face drojdie.

  Se adaugă apă și se fierbe într-o găleată până la obținerea unui must dens. Odată ce atinge grosimea corespunzătoare, este răcit într-o cameră condiționată. Apoi, drojdia este adăugată și aerul este suflat în amestec, astfel încât drojdia să crească creând un depozit de ferment.

  Într-un alt rezervor se fierbe o tonă de porumb, care eliberează și mai mult amidon care se va transforma în zahăr.

  Odată ce amestecul este rece, drojdia este pompată într-un rezervor de fermentare. Pe parcursul a patru zile fermentul va transforma zahărul în alcool. Acest proces generează, de asemenea, dioxid de carbon care este eliberat în atmosferă.

  Persoana care se ocupă de fermentație scoate din când în când o probă pentru a o examina, dacă lichidul este foarte dens fermentația nu s-a terminat încă.

  Când vâscozitatea atinge punctul optim, mustul fermentat trece într-un alambic mare de cupru, ca cele utilizate pentru a face whisky de casă.

  Este încălzit la 82 de grade, suficient pentru ca alcoolul să se evapore, dar sub punctul de fierbere al apei. Transformat în gaz este recuperat de un condensator. Lichidul rezultat conține 80% alcool, potrivit numai pentru blugii de piept.

  Se adaugă apă pentru ao reduce la 50% și este gata pentru îmbuteliere.

  O pungă uriașă de ceai servește la întunecarea whisky-ului. Acestea sunt așchii de lemn înveliți în tifon. Whisky-ul absoarbe aroma și culoarea lemnului timp de aproximativ două luni. Când whisky-ul capătă o nuanță aurie, acesta intră în butoaie de stejar.

  După ce este lăsat să îmbătrânească timp de doi ani într-un loc cald, căldura face ca whisky-ul să se extindă și să absoarbă aroma lemnului de stejar, dar o presiune prea mare ar putea provoca ruperea, astfel încât apariția fisurilor sau a scurgerilor este controlată.

  Odată îmbătrânit, nivelul alcoolului este ajustat cu puțină apă. Această apă a fost filtrată și distilată pentru a elimina mineralele care ar putea modifica gustul whisky-ului.

  La stația de îmbuteliere, lichiorul este pompat în recipiente fără a vărsa o picătură. Sticlele sunt apoi sigilate sub vid pentru a păstra aroma și aroma celui mai bun whisky cu cereale.

  În stația următoare, etichetarea se face prin aplicarea lipiciului și a presiunii. Este nevoie de un echilibru delicat între tehnicile de casă și tehnologia modernă pentru a pregăti această veche rețetă americană spre vânzare. Și doar cu gheață, un whisky vechi este întotdeauna o mică lecție de istorie.

  Cum scrii: Whisky, Whisky, Güiski, Güisqui …?


  Știți deja că în cocktailuri.com ne place să vorbiți corect și adevărul este că Whisky nu este destul de ușor atunci când îl scriem.

  Whisky: CORECT

  Whiskey: CORECT. Așa o numesc în Irlanda.

  Wiski: CORECT. Propus de Academia de Limbă în Ortografia sa recentă ca o adaptare a termenului următor …

  GÜISQUI: CORECT.

  Restul opțiunilor sunt CATHETATE. Deci nu te văd scriind Whiski, Güiski, Whisqui, wisky și altele de genul acesta.

  Evident, dacă scrieți în limba română, ideal ar fi să faceți cursivele cu whisky și whiskey, deoarece acestea sunt cuvinte străine, dar vom lua licența de a nu face acest lucru pe acest site web.

  Scurtă istorie a originii whisky-ului


  Un pic de istorie pentru barmanii noștri. Scoateți carnetul și rețineți că acest lucru vă va servi bine pentru conversațiile la ghișeul de bar multe nopți!

  Nu există o dată specifică pentru primul whisky, cu toate acestea, am putea estima că ar fi în jurul secolului al XV-lea când Europa a descoperit distilarea și fermentarea.

  Această băutură a devenit populară în Europa de Nord, deoarece temperaturile scăzute, accesul redus la struguri și absența soarelui pentru o mare parte din an au împiedicat să se facă un vin bun, totuși acest lucru nu s-a întâmplat cu Whisky. .

  Primul whisky documentat a apărut în 1494 în Scoția.
  Inițial, la fel ca majoritatea băuturilor alcoolice, a fost recomandat în scopuri medicinale. Printre altele, se crede că whisky-ul este benefic pentru variolă, paralizie sau ameliorarea colicilor.

  Tipuri de whisky


  Conform compoziției sale:

  • Whisky de malț
  • Whisky de cereale
  • Whisky amestecat


  În funcție de originea sa:

  • Whisky scotch (scotian)
  • Whisky irlandez
  • Whisky canadian
  • Whisky american
  • Whisky galez
  • Whisky japonez
  • Whisky Indio


  Principalele mărci de whisky

  • Johnnie Walker
  • J&B
  • Jack Daniels
  • Grant
  • Jameson
  • Chivas
  • Ballantine’s
  • Crown royal
  • Suntory Kabukin

  Mărci de whisky după țara de producție

  Care este cel mai scump whisky din lume


  Macallan. Da, iubitorii de Malt Whisky, o sticlă de whisky scoțian a devenit cea mai scumpă din istorie cu un cost total de 628.000 de euro. Sticla numită The Macallan Imperiale M Decanter a fost licitată la Sotheby’s în 2014.

  Deși bine, dacă vrem să fim corecți, am putea spune că asta a înșelat, deoarece era o sticlă de … șase litri!

  Dacă vorbim despre sticle normale, atunci trebuie să mergem in Dubai, mai exact la magazinul LeClos de pe aeroportul din orașul Emiratelor Arabe Unite. Acolo, în 2018, două sticle cu un whisky Macallan distilat în 1926 au fost vândute cu 1,2 milioane de dolari (600.000 de dolari pe sticlă).

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner