Skip to content
Cocktaluri

Reteta cocktail Whisky Sour

 cocktail Whisky Sour reteta

Pentru a înțelege puțin aroma acestei băuturi, vom cunoaște semnificația termenului acru, care se traduce în engleză că ceva „are un gust acid ca lămâile sau oțetul”.

Dar, în cocktail-uri acre, nu îl vom clasifica literalmente ca acid, ci ca dulce-amărui, adică un amestec de acid și dulce.

Este un preparat de bază care este folosit pentru a face multe formule cu acest nume de familie, cum ar fi Whisky Sour, pisco sour sau altele care nu îl au, dar care nu încetează să mai aparțină acestei clasificări, cum ar fi daiquiri.

Whisky Sour este probabil cel mai consumat cocktail dintre băuturile de acest tip, fiind printre cele mai vechi cunoscute.

Nu este niciodată prea târziu să învățăm, să învățăm despre compoziția sa și să ne aventurăm să-l pregătim, primul care va ajunge îl va gusta, cel mai sigur lucru este că aroma sa va fi cuprinsă între acid, dulce și amar.

Titluri Principale


  Ingrediente pentru prepararea Whisky Sour

  • 30 ml de whisky.
  • 30 ml suc de lamaie.
  • 1 lingură de zahăr.
  • 5 cuburi de gheață.
  • 1 pană de lămâie.


  Rețetă pentru a face un Whisky Sour

  Pașii de urmat pentru a face această rețetă:

  • Acesta este un cocktail foarte simplu de făcut, deoarece avem nevoie doar de câteva ingrediente de bază foarte obișnuite și pentru că preparatul în sine nu are niciun mister.
  • Este necesar să folosiți un agitator, deși, dacă nu aveți, puteți uni două pahare, astfel încât să puteți agita energic amestecul. Zaharul poate fi pudrat sau rafinat.
  • Adăugați 3 cuburi de gheață la agitator împreună cu whisky, suc de lămâie și zahăr. Bateți energic câteva secunde până când zahărul se dizolvă și lichidele s-au răcit. Puteți folosi orice tip de whisky.
  • Serviți conținutul agitatorului într-un pahar scurt cu două cuburi de gheață noi și garnisiți cu pene de lămâie. De asemenea, puteți adăuga o cireșă băuturii dvs. pentru a adăuga o notă de culoare paharului.

  Whisky Sour Dawn

  Acest cocktail își va vedea lumina pentru prima dată în portul peruvian Iquique, între prima și a doua decadă a secolului al XIX-lea, după războiul din Pacific.

  Cea mai aludată și acceptată legendă, subliniază faptul că Pisco Sour a fost servit pentru prima dată de Victor Morris în barul său din Lima în anii 1920, pentru englezii care veneau în căutarea a ceva similar cu un Whisky Sour.

  Cu toate acestea, un fanatic pisco din San Francisco a eliminat o rețetă anterioară într-o carte veche publicată la Lima în 1903, Nuevo Manual de Cocina a la Criolla. Rețeta spune doar „Cocktail”, dar are pisco, zahăr, picături de tei și un albuș de ou.

  Această descoperire este interesantă nu numai din cauza datei, ceea ce implică faptul că nu datorită englezilor s-a născut Pisco Sour, ci că originea sa trebuie să fie complet diferită; două aproape aceleași băuturi, inventate în două părți ale lumii atât de îndepărtate.

  Un vârf de cunoștințe despre Whisky Sour


  La 28 iulie 1904, în orașul Cerro de Pasco, în centrul Peru și datorită inaugurării liniei de cale ferată, Victor Morris, executiv și responsabil cu prezentarea respectivă, a văzut că, din cauza prezenței ridicate a evenimentul, Whisky-ul ar fi insuficient pentru pregătirea cocktailului pentru care risca să-l facă cu pisco.

  Luând o surpriză plăcută pentru a vedea că rezultatul a fost mult mai bun decât originalul. Mai târziu, când Victor a migrat în capitală, va deschide Barul Morris în 1916, unde în curând Pisco Sour va ajunge la faima pe care o are până în prezent.

  Din rețeta sa principală, putem face diferite tipuri de acri. Avem nevoie doar de citrice și îndulcitor.

  Dacă doriți să faceți un acru de inspirație orientală, putem alege Yuzu, un fruct de origine japoneză, cunoscut sub numele de citrice care crește în Asia de Est. Arată ca o portocală mică și are o culoare galbenă sau verde. Aroma este similară cu cea a grapefruitului sau a grapefruitului, dar este confundată cu cea a mandarinei.

  Acasă, dacă aveți nevoie de un îndulcitor mai sănătos, melasa de agave poate fi o opțiune bună.

  Portocalele sunt oarecum mai dulci și mai puțin acide decât lămâia, dar pot lucra într-o acriune mai blândă.

  Îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii pot fi folosiți pentru a oferi cocktailuri ușoare.

  Datorită variantelor pe care le poate prezenta, a inspirat multe alte cocktailuri, care folosesc distilate și adaugă suc de lămâie și alte fructe.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Whisky Sour, poți vedea mai multe rețete de cocktail de whisky în categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner