Skip to content
Cocktaluri

Cum se face un Cocktail Gimletn reteta

Cocktail Gimletn reteta

Cocktailul Gimlet, considerat o băutură foarte populară, este ideal pentru a lua ca stimulent extraordinar al bătrâneții, preparare ușoară și potență calibrată, în ceea ce privește alcoolul.

A devenit celebru pentru apariția în romanul lui Raymond Chadler din 1953 The Good Goodbye.

Se speculează că numele său se datorează, lui Sir Thomas D. Gimlette, din marina britanică. El a fost cel care a introdus această băutură, pentru a trata marinarilor o afecțiune numită scorbut.

Boală cauzată de lipsa de vitamina C, caracterizată prin sânge slab, pete livide, ulcerații la nivelul gingiilor și sângerări. Varul conținut în amestecul lor le-a oferit beneficii extraordinare.

Le propun prietenilor mei cititori să pregătim această băutură, făcută din gin, sifon și suc de lămâie, astfel încât să creștem nivelul de acid ascorbic și ca, luându-l, să acționez ca cel mai bun dintre antioxidanții cunoscuți, în timp ce se deschide pofta de mâncare, ne întărește corpul și ne oxigenează zilele.

Titluri Principale

  De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face un cocktail Gimlet?

  • 45 ml de Geneva.
  • 15 ml de var cordial.
  • 2 felii de lamaie.
  • Sifon.
  • Gheaţă.


  Cum pregătești un cocktail Gimlet pas cu oas?

  • Așezați gheața în pahar.
  • Se toarnă Gin peste suc de lămâie cordial sau lămâie și zahăr.
  • Adăugați sifon după gust.
  • Ornează cu pene de lămâie și o tijă de cocktail.


  De unde a venit cockteilul Gimlet?

  Specialiștii în acest tip de literatură, într-un mod repetitiv și ocazional, fac manifestări ale originii Gimletului încă din secolul al XIX-lea.

  Cea mai cunoscută invenție cu privire la principiul acestei băuturi este înregistrată în anul 1879, când aparentul său inventator, chirurgul britanic Royal Navy Sir Thomas D. Gimlette, a descoperit-o și și-a servit marina.

  Acesta a fost cel mai bun mod de a crește aportul de vitamina C al echipajelor pe care le servea, având în vedere dieta slabă a navigatorilor săi.

  Găsim o altă teorie a creației sale, subliniind că, în 1928, dulgherii din acele vremuri, care au băut neîncetat amestecul de gin și suc de lime, l-au botezat cu numele englezesc Gimlet, a cărui semnificație și traducere este „manșor de mână”, un instrument folosit de ei în meseria lor.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Gimlet, poți vedea mai multe rețete de cocktail cu gin în categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner