Skip to content
Cocktaluri

Reteta Cocktail Singapore Sling

Cocktail Singapore Sling reteta

Acest titlu ne duce fără întârziere în cel mai prosper oraș-stat din Asia și nu este altul decât (Singapore). Țara miracolului economic, a modernității, s-a grăbit în mersul său, cu gastronomia sa incomparabilă și tradițiile sale ancestrale.

Are luxul de a găzdui Singapore Sling, considerată băutura mândriei naționale. Acest cocktail a fost cunoscut sub numele de Straits Sling, dar având un mare succes pe insulă, a dobândit numele unui astfel de loc, așa cum îl cunoaștem astăzi.

Acreditată ca băutură premixată și apreciată pentru a fi unul dintre precursorii cocktailurilor reci, cea care se ridică, deoarece compania aeriană Singapore Airlines o servește regulat și gratuit pe zborurile sale.

Această băutură delicioasă este ceva pe care toți iubitorii de cocktailuri trebuie să îl încerce măcar o dată. Să apreciem componentele sale care îi conferă existență și modul său unic de a-l pregăti.

Odată gata, să ne răsfățăm cu gustul său neprețuit.

Titluri Principale

  Ingrediente necesare pentru a preparar un cocktail Singapore Sling

  Ingrediente:

  • 40 ml. din Geneva.
  • 20 ml. de Cherry Brandy.
  • 5 ml. de Cointreau.
  • 5 ml. Lichior benedictin.
  • 10 ml. Grenadine sau Coacăze.
  • 80 ml. de suc natural de ananas.
  • 30 ml. Suc de lămâie.
  • Câteva picături de Angostura.

  Cum se face un coctel Singapore Sling?

  1. Turnăm toate ingredientele într-un agitator plin de cuburi de gheață.
  2. O amestecăm bine până observăm că agitatorul face condens.
  3. Turnăm într-un pahar lung de băut cu gheața din agitatorul în sine sau adăugăm gheață zdrobită în pahar.
  4. Pentru a decora vom folosi o bucată sau o felie de ananas însoțită de o cirease

  Cum a luat naștere cocktailul Singapore Sling?


  Ngian Tong Boon a fost un ospătar care a lucrat la Long Bar la hotelul Raffles în a doua decadă a secolului XX. Nu se știe când a fost exact, dar înainte de 1915 a conceput o nouă băutură.

  Un nou cocktail pe care l-a numit „Straits Sling”. Astăzi este cunoscut sub numele de „Singapore Sling” și este servit aproape la fel ca ceea ce a inventat chelnerul.

  Formula actuală se bazează pe notele originale pe care barmanul le-a lăsat în scrisul său de mână. Una dintre aceste note murdare este păstrată în Muzeul Raffles și este vizibilă pentru toți cei care o frecventează.

  Rețeta actuală are diferențele sale față de cea care a fost făcută pentru prima dată.

  Astăzi, cea mai mare parte a „Singapore Slings” servite la Raffles au fost premixate și realizate cu ajutorul unui dozator automat, care combină sucul de distilat și ananas pentru a forma corpuri echilibrate.

  Termenul „praștie” a fost desemnat tuturor amestecurilor de băuturi alcoolice care nu conțin citrice sau amare. Astăzi, în universul cocktailurilor, nu există nicio diferență între sling și cocktail, unindu-le pe toate ca cocktailuri.

  Prima rețetă este bine îngrijită, în barul lung al hotelului, mândru că este creatorul unei băuturi alături de admiratori precum Hunter S. Thompson sau Rudyard Kipling.

  Ce nu știai despre cocteiluri Singapore Sling


  Hotelul Raffles Singapore păstrează o tradiție durabilă la The Long Bar, în afară de toate cocktailurile fine pe care barmanii sunt competenți să le servească la acest bar exclusivist. Singapore Sling este probabil ceea ce l-a făcut atât de faimos.

  Este un spațiu în care procesele cu adevărat tradiționale și secrete sunt combinate pentru a crea tot felul de cocktailuri. Decorul său clasic nu este impus, ci o consecință directă a construcției sale ancestrale.

  Se spune că această băutură își are originea, datorită faptului că un client obișnuit al hotelului dorea să seducă o femeie și i-a cerut barmanului Ngiam Tong Boon să creeze un cocktail special.

  Numele cocktailului, parțial, provine din orașul în care a fost creat, iar praștie, era numele pe care băuturile alcoolice fără amare sau amare le-au primit în urmă cu mulți ani.

  Rețeta originală a folosit suc natural de ananas de la Sarawak, ananas care sporește aroma și creează un strat de spumă deasupra cocktailului.

  Această băutură este unul dintre premergătorii modului de a servi cocktailuri reci, până atunci puteau fi servite calde sau reci.

  Dacă ți-a plăcut rețeta Singapore Sling, poți vedea mai multe rețete de cocktail de gin în categoria sa:

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner