Skip to content
Cocktaluri

Cum s─â prepari bere artizanal─â acas─â

Berea artizanală este făcută cu ingrediente tradiționale, în stare naturală, care sunt: ​​malț de orz, apă, hamei și drojdie.

bere artizanală reteta

Nu trebuie folosite cereale de umplutură precum porumb sau orez, conservanți sau coloranți artificiali; utilizarea acestor produse reduce calitatea, gustul și aroma finală a produsului.

Se face în cantități mici pentru a garanta un produs final de calitate si prospetime. Procesul se face de obicei manual.

Acesta este un ghid simplu pentru a prepara bere artizanală acasă.

Titluri Principale

  Materiale pentru prepararea berii artizanale acasă:

  • Apa pentru a putea fi filtrata.
  • malț de orz
  • Hamei
  • Drojdia pentru prepararea berii (nu trebuie să fie de la brutărie).
  • Zahăr

  Pași de urmat pentru a face bere artizanală acasă:

  Procesul de macerare: se pune malțul de orz într-o oală cu apă fierbinte la o temperatură între 67 și 70 de grade timp de 90 de minute, pentru fiecare kilogram de malț 3 litri de apă.

  Se amestecă constant. Aceasta se face pentru a transforma amidonul in zahar pentru a obtine mustul, care este un lichid dulce si dens.

  Se fierbe: timp de o oră, mustul se adaugă treptat în hamei, ceea ce dă berii gustul și mirosul amar. Odată terminat, amestecul de must și hamei se amestecă astfel încât reziduurile care au fost produse să rămână pe fundul oalei.

  Răcirea: după ce mustul a fiert trebuie dus la fermentator, temperatura trebuie să scadă cât mai repede posibil.

  Există două modalități de a realiza acest proces: cea de casă, care constă în așezarea oală într-o grămadă cu gheață sau metoda serpentină, care constă în trecerea berii printr-o țeavă de cupru încolăcită pentru a o răci cu gheață în jurul cuprului.

  Fermentare: amestecul se toarnă într-un recipient pentru fermentare. Se adauga drojdia, ceea ce va permite ca zaharurile din must sa fie transformate in alcool.

  Aerul trebuie sa iasa din recipient dar nu trebuie sa intre in el, putem folosi un sas sau tub care sa permita evacuarea gazului, dar previne intrarea aerului si eventuala contaminare a mustului.

  Acest proces durează 10 până la 15 zile pentru a obține berea fără gaz. Ar trebui păstrat într-un mediu întunecat, la o temperatură constantă, nu mai mult de 17-19 grade.

  Maturarea și îmbutelierea berii acasă:

  Odată ce fermentația s-a terminat, ar trebui să fie transferată într-un alt tambur. Aceasta se face pentru a indeparta stratul de drojdie care s-a format in timpul fermentatiei, se lasa o saptamana la repaus pentru imbuteliare, trebuie facuta la rece pentru ca berea sa se limpezeasca mai bine.

  Carbonarea naturală se realizează cu zahăr, care este să se creeze un sirop, cu 7 sau 8 grame de zahăr la litru, puțină apă, se lasă să fiarbă câteva minute, se adaugă la must, se amestecă, berea nu trebuie. să aibă contact cu aerul sa nu se oxideze, pentru care se pune în sticle se acoperă și se pastreaza 10-15 zile. Apoi se deschide, se observă dacă are gaz și atunci este gata de consum.

  Vă puteți lăsa îndoielile sau întrebările în comentarii.

  Rezumat
  Nume articol
  Cum s─â prepari bere artizanal─â acas─â
  Descriere
  Nu trebuie folosite cereale de umplutur─â precum porumb sau orez, conservan╚Ťi sau coloran╚Ťi artificiali; utilizarea acestor produse reduce calitatea, gustul ╚Öi aroma final─â a produsului.
  Autor
  Numele editorului
  www.cocktailuri.com
  Logo-ul editorului
  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner