Skip to content
Cocktaluri

Ce este mixologia?

Divergența dintre înțelegerea conceptelor poate deveni foarte periculoasă în căutarea excelenței. Din acest spațiu ne dorim ca toți cititorii noștri să poată face cele mai bune cocktailuri care au fost inventate și să improvizeze altele, dacă este posibil.

Cu toate acestea, pentru asta trebuie să punem o bază bună în zona noastră. Mixologia și cocktailurile sunt de obicei legate și unele chiar le unifică, dar realitatea este că au caracteristici particulare.

Pe scurt, astăzi vă putem asigura că toate ambiguitățile pe această temă vor fi încheiate și un alt aspect foarte interesant în atmosfera băuturilor va fi clarificat.

Titluri Principale

  Care sunt misterele mixologiei?

  Deși, prin nume, definiția mixologiei ar putea fi știința care studiază amestecurile (mix), adevărul este că se apleacă mai mult spre artă decât crearea de băuturi din bazele de cocktail existente. Acest lucru se realizează printr-un studiu aprofundat al aromelor și contrastelor care pot funcționa în anumite setări sau medii.

  Un alt mod de a conceptualiza ce este mixologia ar putea fi studiul și cunoașterea preparării băuturilor din combinația diferitelor componente.

  Scurt istoric al mixologiei

  Vom parcurge pe scurt istoria și, prin urmare, vom vedea originea ei. Mixologia provine din termenul latin „Amestec” menționat anterior și complementul derivat din logike grecesc, adică logică sau rațiune.

  Testul scris al cuvântului comun a fost văzut pentru prima dată în ceea ce este cunoscut sub numele de manual pentru oricine dorește să aibă succes în barman, ne referim la cartea: Însoțitorul lui Bon Vivant sau cum să amesteci băuturi. Aceasta a fost dezvăluită în 1862. Autorul a fost Jerry Thomas și a fost responsabil pentru deschiderea unei noi lumi pentru fanii băuturilor.

  Mai târziu, fizicianul maghiar Nicholas Kurti și fizicianul-chimist francez Hervé This au primit sarcina de a include știința în combinat. Astfel s-a născut ceea ce este cunoscut sub numele de Gastronomie moleculară, care se concentrează pe elaborarea unei combinații după o analiză experimentală și analitică anterioară.

  De atunci, au fost dezvoltate o serie de noi tehnici, linii directoare și preparate care oferă atât viață, cât și o proeminență mai mare mixologiei în general și mixologiei moleculare ca atare. Printre cele mai utilizate proceduri se numără gelificarea, carbonatarea, sferificarea și hidrogenarea.

  Diferența dintre mixologie și cocktailuri


  În acest moment, ar trebui să vă gândiți la asta, deoarece mixologia este făcută pentru a crea cocktailuri în cocktailuri și, de asemenea, în mixologie. Cu toate acestea, diferențele există și vi le arătăm chiar acum.

  Deși cocktailurile caută cele mai bune opțiuni pentru amestecarea băuturilor, cocktailurile sunt create și decorate în cele din urmă, acest proces se desfășoară din proceduri predefinite. La rândul său, mixologia duce totul la un grad mai mare de adâncime, deoarece este responsabilă de studierea și analiza aromelor, culorii, texturii, densității, gradelor de alcool și multe altele.

  Adevărul este că atât mixologia, cât și cocktailurile împărtășesc obiectivul final, care este cocktailul. Cu toate acestea, modalitățile de a ajunge la el sunt diferite. Mixologia urmează pașii manuali în majoritatea cazurilor, dar mixologia ia formă din combinația dintre arta creativă și știința analitică.

  Chiar și cursurile de mixologie sunt diferite de cocktailuri, deoarece se concentrează pe alte aspecte.

  Ce face un mixolog


  Un mixolog creează cocktailuri din tehnici analitice încorporate în artă, care cuprind toate elementele unei băuturi: culoare, aromă, textură, alcool, echilibru și contrast. Misiunea ta este să creezi ceva diferit de cele preexistente.

  Printre cei mai renumiți mixologi din lume îl putem găsi pe Alex Mesquita, un brazilian care a absolvit chimistul și a decis să se dedice creației de cocktailuri. Există, de asemenea, Rebecca Sturt (Londra), Armando Archundia (elvețiană), Robert Schinkel (olandez), printre alții.


  Pentru Alex Mesquita, secretul pentru un mixolog este clar, așa cum a comentat pentru Gourmet de México: „Mixologia mea este despre mai puține ingrediente și mai multă calitate. Sunt foarte atent cu aceste detalii. În plus, încerc mereu să-l armonizez cu mâncarea ”.

  La rândul său, pentru Rebecca Sturt, simțurile stau la baza tuturor: „De asemenea, dezvoltarea mixologiei moleculare a crescut și nu mai există o diferență mare între zilele unui bucătar și a unui mixolog. Folosim o mare parte din același echipament, iar dezvoltarea aromelor noastre urmează modele similare. Am devenit mai conștienți de simțurile noastre și cum să le stimulăm ”.

  Diferențele dintre un mixolog și un barman


  Sarcinile pe care le are un mixolog sunt diferite de cele ale unui barman. Primul lucru este că un mixolog se ocupă de realizarea creațiilor sale singur într-un loc selectat (laborator sau cocktail lounge). Acest lucru spre deosebire de un barman, care este în contact direct cu publicul și va avea responsabilitatea de a urma modelul de preparare a cocktailurilor deja stabilite.

  Mixologul din studio și o serie de tehnici chimice încearcă să creeze și să inoveze, dar barmanul are o importanță mai mare în divertisment, pregătirea cocktailului în acest moment și în activitatea gazdă.

  Tendința și creșterea pe care a avut-o mixologia în ultimii ani prevede că va deveni din ce în ce mai populară, realizând chiar creații cu adevărat fantastice cu scopul de a uimi pe toți cei prezenți.


  Există diferențe între un barman și un mixolog?


  Sfaturi pentru a începe în mixologie


  Pentru cei care au decis să înceapă în acest univers interesant de preparare a băuturilor, câteva sfaturi care pot ajuta la schimbarea pe termen lung sunt:

  • Definiți bazele. Pentru mulți, primii pași în mixologie par a fi o bucată de tort, dar succesul ulterior depinde de acestea. În acest sens, se recomandă interiorizarea fiecărei proceduri de amestecare și interacțiune a băuturilor de bază, fără să omiteți nimic.
  • Petreceți timpul necesar. Amintiți-vă că mixologia este o carieră care necesită suficient timp pentru a o învăța corect. Și, uneori, este văzută ca o profesie secundară într-un mod greșit, prin urmare, idealul este să o luați în considerare ca prioritate.
  • Fii consistent. La început poate fi complicat tot ce trebuie să înveți și detaliile la care trebuie să fii atent pentru a obține un cocktail perfect. Cu toate acestea, consistența este perfectă, iar mixologia nu face excepție.

  Am ajuns la sfârșitul acestei călătorii care va continua în următoarele săptămâni. Acum că cunoașteți diferențele, întrebarea pe care o punem este: Sunteți gata să vă specializați în mixologie? Indiferent de răspunsul dvs., avem tot ce este necesar si aveți nevoie pentru a reuși.

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner