Skip to content
Cocktaluri

Ce înseamnă mixologia moleculară?

cum se face mixologia moleculara?
Mixologia Moleculara

Sarcina de a intra pe orbita mixologiei ne cheamă, dar nu oricine, ci mixologia moleculară. Vedem mulți experți menționând această sub-specializare atunci când își prezintă cocktailurile, dar niciunul nu îndrăznește să explice ce este cu adevărat, de unde provine și de ce schimbă modul de preparare a cocktailurilor. În Cocktailuri.com Barul dvs. de încredere așteptarea s-a încheiat și vă vom oferi un răspuns la asta și nu numai. Înainte!😋

Titluri Principale

  Ce este mixologia moleculară?

  Nu vă vom face să așteptați răspunsul pe care l-ați căutat, dar nu va fi singurul pe care îl veți lua cu voi. Mixologia moleculară este o resursă, tehnică, metodă sau subspecializare a mixologiei care este responsabilă de utilizarea transformărilor chimice și fizice pentru a modifica aromele, culorile, texturile și atrăgătoarea băuturilor.

  De unde vine mixologia moleculară?

  Unii experți subliniază că este o derivare a gastronomiei moleculare, unde se utilizează o serie de tehnici, analize și investigații profunde pentru a da multe variante alimentelor. Și, deși este o alternativă destul de acceptată la această renaștere, vom spune, de asemenea, o altă latură a poveștii.

  Totul ar fi început cu Antoine Peychaud, care, conform diferitelor versiuni, era însărcinat cu modelarea primului cocktail din Statele Unite. Interesant este modul în care s-a întâmplat, din moment ce Peychaud, cu profesia sa de chimist farmaceutic, se ocupa de prepararea amestecurilor de băuturi alcoolice, ajungând în cele din urmă la o combinație pentru oamenii în care avea încredere.

  Aceasta ar fi fost prima dată când un cocktail a fost conceput nu numai din aroma pe care ar putea să o aibă, ci și din studii și analize mult mai elaborate cu un grad ridicat de precizie (și alcool). Desigur, la acea vreme, ne referim la secolul al XIX-lea, utilizarea acestor băuturi avea o forță mai mare ca resursă medicinală decât orice altceva. Cu toate acestea, încetul cu încetul a fost folosit pentru recreere și divertisment care au devenit parte a cocktailurilor. Nici nu putem lăsa în afara mixologiei moleculare pe Jerry Thomas, care a primit titlul de mulți ca Tatăl Mixologiei din SUA.

  Tehnici care schimbă modul în care pregătim cocktailurile


  Mixologia moleculară schimbă cursurile și rețetele industriei cocktailurilor, adăugând câteva tehnici care devin elemente de bază ale băuturilor.

  tipuri de cocktailuri moleculare

  Printre cele mai utilizate tehnici se numără:

  Suspensie.

  Principiul pentru a obține suspendarea este îngroșarea băuturilor, generând astfel cocktailuri care umple ochiul apărând plutind în băutură. Una dintre modalitățile prin care mixologii moleculari realizează acest fenomen este prin guma xantan.


  Sferificare.

  Acesta constă în realizarea unor sfere mici care decorează băutura, care pot, de asemenea, să concentreze aromele și să le facă să explodeze în gură într-un mod surprinzător și captivant în același timp. Secvența urmată în acest caz este una de îngroșare și gelificare ulterioară.


  Emulsificare

  Aici trecem direct de la a avea orice compus într-o fază lichidă la o fază spumoasă pe care o promovăm. Pentru aceasta, putem opta pentru lecitina din soia.


  Carbonatarea

  Tehnica mixologiei moleculare folosită pentru cocktail-uri care caută să genereze bule prin capsule carbogazoase.


  Azotarea.

  Odată cu azotul, se formează o ceață care dă o componentă misterioasă băuturii.


  Retete și tipuri de Cocktailuri Moleculare


  Există multe posibilități pe care un mixolog molecular le are atunci când vine vorba de a-și lăsa imaginația sălbatică. Totuși, aici vă oferim numele unora dintre principalele cocktailuri care au o mare acceptare în unitățile din întreaga lume:

  • Jeleu Prosecco.
  • Lovitura neagră.
  • Perla neagră moleculară.
  • Sfera Mojito.
  • Bellini molecular.


  Mixologia moleculară nu numai că poate ajuta la senzații, texturi, culori și arome, dar poate fi îmbunătățită și pentru a aduce beneficii sănătății. Cu aceasta închidem și sperăm că v-am ajutat cu întrebarea dvs. principală și cu alte detalii pe parcurs.

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner